Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc în lumea teatrului. Actorul și-a tăiat venele pe scenă, în mod real, în fața publicului

Șoc în lumea teatrului. Actorul și-a tăiat venele pe scenă, în mod real, în fața publicului
Un celebru actor a cedat nervos și, la finalul unui spectacol, și-a tăiat venele, în fața publicului. Acesta a considerat că nu mai are ce pierde.

Cunoscutul actor rus Artur Shuvalov și-a tăiat venele pe scenă după reprezentația spectacolului „Teatru. Partea greșită”, care a avut loc pe scena Teatrului Dramatic Bestuzhev din Ulan-Ude, Buriația, Rusia. Gestul său a fost un manifest la adresa conducerii teatrului pe care o acuză că timp de un an l-a umilit într-una.

Imediat după încheierea spectacolelor, artistul a rămas pe scenă și a dat glas unui discurs în care a adus acuzații grave, în timp ce își tăia venele.

Shuvalov îl acuză pe directorul teatrului a încercat să-l umilească și să-l priveze de bani timp de un an. Pe 29 martie, conducerea teatrului i-a concediat soția, Svetlana Polyanskaya. El a mai spus că e decis să se sinucidă, pe scenă, din cauza directorului artistic Vyacheslav Dyachenko și a regizoarei Natalya Svetozarova.

Artur Shuvalov a clacat nervos și a încercat să se sinucidă pe scenă

„Pe tot parcursul anului au încercat să mă concedieze din acest teatru, să mă umilească, să mă lipsească de muncă și de bani. Astăzi au semnat o declarație, au concediat-o pe soția mea Svetlana Polyanskaya. Îmi pare rău, sunt obosit, nu pot, nu mai am de ales. Nu vreau să aud că artiștii sunt asimilați membrilor unei profesii străvechi și cred că publicul nostru merită o regie inteligentă”, a spus actorul pe scenă, după care a scos din buzunar o lamă de ras din buzunar și și-a tăiat brațul stâng.

Inițial, publicul a crezut că gestul disperat al actorului face parte din producție.

Actorul Artur Shuvalov a semnalat probleme grave

Ministerul Culturii din Buriatia a  trasnmis că actorul a supraviețuti tentitivei sale de sinucidere. Rana i-a fost cusută  și  nimic nu îi amenință sănătatea. Mai mult, s-a promis un audit intern.

Procuratura regională a început și verificarea incidentului. „În derularea activităților de supraveghere, parchetul va evalua implementarea legislației muncii în activitățile administrației instituției de cultură. Pe baza rezultatelor inspecției, dacă există temei, vor fi luate măsuri de răspuns procurorilor”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Artur Shuvalov lucrează la Teatrul Rus din Ulan-Ude de 14 ani. După cum notează Siberia.Realii, actorul suferă de cancer. Potrivit publicației  lenta.ru, Shuvalov și alți actori ai teatrului au cerut anterior întoarcerea directorului artistic Serghei Levitsky, care a fost concediat în 2022 pentru poziția sa împotriva războiului din Ucraina. În semn de protest, artiștii au semnat plângeri cu privire la noul director artistic Vyacheslav Dyachenko și au scos din clădirea teatrului un afiș cu litera Z.

În replică, directorul de teatru Dyachenko, într-un interviu i-a numit pe actori „reprezentanți ai celei mai vechi profesii”, adăugând că intenționează să pună în scenă spectacole „mai simple și mai ușor de înțeles pentru oamenii obișnuiți”.

„Artistul a refuzat recent să participe la organizarea unui concert în fața răniților din spital, anul trecut a smuls steagul cu litera Z la teatru. Soția actorului nu a fost concediată, conform conducerii, a scris ea însăși o declarație, deși este implicată în multe spectacole pentru care s-au vândut deja bilete. Actriței i s-a oferit posibilitatea de a retrage cererea ”, a declarat și Soelma Dagaeva, șeful Ministerului Culturii din Buriatia.

Sursa foto: Pixabay, Teatrul Dramatic Bestuzhev

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre