Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc în show-biz. O vedetă părăsește o televiziune importantă

Șoc în show-biz. O vedetă părăsește o televiziune importantă
Schimbările în televiziunile autohtone nu contenesc să apară. Se anunță emisiuni noi, dar și demisii. Ultima pe listă, o vedetă B1 TV părăsește postul după aproape zece ani. Unde merge?

Realizatorul Radu Banciu părăsește postul de știri B1 TV, după aproape zece ani în care a realizat emisiunea de la miezul nopții – „Lumea lui Banciu”, anunță Pagina de media. Deja seara trecută realizatorul nu a mai avut emisiune la B1 TV.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, plecarea lui Banciu ar fi legată de faptul că el mai realiza în același timp o emisiune zilnică la canalul Look Plus, iar în final ar fi fost pus să aleagă una din televiziuni, din rațiuni de concurență.

„Banciu a decis să se întoarcă la emisiunile de comentarii sportive pe care le realizează zilnic la un alt post de televiziune. Am întrerupt colaborarea de comun acord”, au declarat, pentru sursa citată, reprezentanții postului TV.

Realizatorul TV a refuzat să comenteze informațiile nou apărute în spațiul public. În vârstă de 50 de ani, Banciu a debutat în presă ca jurnalist sportiv.

Urmează schimbări în grila B1 TV

Plecarea lui Radu Banciu va aduce schimbări în grila de programe a postului. Astfel, Tudor Mușat, care avea emisiunea între orele 20:00 – 21:00, va acoperi intervalul până la ora 22:00, iar de la ora 22:00, va intra Silviu Mănăstire, cu o oră mai devreme decât de obicei.

Radu Banciu a făcut istorie la B1 TV. Inițial, începând cu anul 2011, acesta a realizat o emisiune cu Radu Naum, iar ulterior, realizatorul a rămas singur la conducerea emisiunii care s-a numit „Lumea lui Banciu”.

Emisiunea a fost un adevărat succes și era totodată una dintre cele mai urmărite ale postului TV, dar și una dintre cele care au atras multe amenzi de la CNA, având în vedere declarațiile făcute în direct.  De exemplu, în emisiunea „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 la 24 decembrie 2013, Banciu l-a caracterizat pe Prim-Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, drept un „terchea-berchea”, iar în octombrie 2016 a afirmat că României i-ar sta bine fără unguri.

Sursa foto: Evz,ro, Pixabay

Televiziunea lui Adrian Sârbu, primul raport de audiență. O lună de Aleph News

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre