Simona Ionescu / Redactor Șef

Șocanta poveste de viață a dealerului de droguri Maru, care a dat spargere la Spitalul Floreasca. A fentat justiția continuu

Șocanta poveste de viață a dealerului de droguri Maru, care a dat spargere la Spitalul Floreasca. A fentat justiția continuu
Detalii șocante ies la iveală în legătură cu Tudor Duma zis Maru, prietenul lui Vlad Pascu tânărul care a făcut tragicul accident în localitatea 2 Mai, luna trecută, conducând drogat. În urma perchezițiilor care au avut loc ieri, procurorii au arătat că acesta a vindea droguri altor tineri de bani gata.

Up Date: În urmă cu puțin timp, Tudor Duma, zis Maru, a fost arestat de instanță pentru 30 de zile. Împreună cu el, alți doi traficanți de droguri și consumatori.

Tânărul, consumator de droguri, era un adolescent problemă. Până și propriul tată a cerut și a obținut un ordin de protecție împotriva lui, care a fost valabil timp de șase luni.

Joi, anchetatorii au început audierilor în cazul lui Vlad Pascu, dar și a suspecților din dosarul „Rețeaua Hidra”, prin intermediul căreia se vindeau droguri în localuri de lux din Capitală. Inclusiv Vlad Pascu își procura substanțele din această rețea. Printre cei care au fost vizați de cele 11 percheziții coordonate de DIICOT s-a aflat și Tudor Duma, prietenul lui Vlad Pascu.

Droguri găsite la perchezițiile din 14.09.2023

Tudor Duma a fost dus la audieri și, ulterior, reținut pentru 24 de ore. El a fost prezentat azi instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, dar ședința încă nu s-a încheiat. Tânărul se aștepta să ajungă la închisoare, după cum a spus chiar el într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare.

Maru s-a filmat în timp ce intrase prin efracție în farmacia Spitalului Floreasca

Cu o noapte înaintea perchezițiilor, Tudor Duma, cunoscut în anturaj drept Maru, a pătruns fraudulos în farmacia Spitalului Floreasca. Nu a fost deranjat de nimeni. Mai mult, s-a filmat și a distribuit clipul pe rețelele sociale. „Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt și beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Ați înțeles. Ce medicamente fur și eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, a spus Maru, în videoclip.

Tudor Duma, zis Maru, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă în dosarul „Rețeaua Hidra”

„O să mă duc la pușcărie zilele astea, dar nu contează. Să puneți story-uri multe cu #Maru, că alfel mă supăr rău, rău, rău (…) Am încercat să ciordesc și eu niște droage ceva, dar p…a mea, au doar măști și p…a mea pe aici. Nu știu ce poți să furi de aici”, a mai spus Maru în clipul postat. A plecat de acolo doar cu niște ser fiziologic.

În acest moment, la Spitalul Floreasca se face o anchetă pentru a se afla cum a reușit să pătrundă în incintă, unde, teoretic, acționa o firmă de pază.

Dosare penale pe bandă rulantă. Dar a scăpat de toate

Maru este un cunoscut al instanței, el având deseori probleme cu oamenii legii în urma deținerii de droguri și de obiecte periculoase. Dar, în mai puțin de un an însă el s-a ales cu trei soluții de renunțare la urmărirea penală din partea procurorilor, mai arată sursa citată.

În data de 18 iulie, el a scăpat de urmărirea penală deși pe numele său erau documentate „trei infracțiuni de deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu”, după cum că arată în soluția instanței. Două luni mai târziu a primit aceeași rezoluție de la Judecătoria sectorului 1, după ce a ajuns în fața instanței „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept de obiecte periculoase”.

Scăpat basma curată acesta și-a văzut în continuare de viață. Anul acesta, la finalul lunii martie, Tribunalul București a decis să mențină temeinicia renunțării la urmărirea penală într-un dosar din aceeași lună în care tânărul era din nou acuzat de deținere de droguri de risc în vederea consumului.

Tatăl tânărului a obținut ordin de protecție împotriva fiului

Anul trecut, poliția a ridicat din locuința tânărului un adevărat arsenal de arme albe. În data de 14 octombrie, Judecătoria sectorului 2 a admis cererea de ordin de protecție față de tatăl tânărului. Conform instanței Maru nu a avut voie să se apropie mai mult de 200 m față de reședința tatălui său. Temându-se pentru viața sa, Duma senior a cerut ordin de protecție.

„În fapt, reține instanța că la data de 10 octombrie 2022 pârâtul, pe fondul consumului de substanțe psihoactive, l-a îmbrâncit pe reclamant, apoi, întrucât era necooperant cu organele de poliție (a blocat ușa locuinței cu obiecte de mobilier și asculta muzica la intensitate ridicată), a fost nevoie să fie încătușat. Organele de poliție au ridicat din camera agresorului șapte cuțite cu lamă metalică și o sabie de 1 metru, agresorul amenințându-și tatăl în trecut cu acte de violență”, se arată în motivare.

Tudor Duma, dus azi în fața judecătorului

Curând, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București urmează să se pronunțe asupra propunerii DIICOT de arestare preventivă a dealerilor Anton Costin Constantin, Ciprian Ștefan Constantin și Duma Tudor, ultimul, Maru, se pare că în relații apropiate cu Vlad Pascu . Cele cinci persoane au fost scoase din arestul central, iar in prezent se afla în sediul instanței.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre