Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoferii din sectorul 6, în culmea fericirii. Primarul le-a făcut 3500 de locuri noi de parcare de reședință

Șoferii din sectorul 6, în culmea fericirii. Primarul le-a făcut 3500 de locuri noi de parcare de reședință
Veste bună pentru șoferi! În primele nouă luni ale anului, în sectorul 6 au fost construite nu mai puțin de 3500 de noi locuri de parcare de reședință.

Pe lângă aceste locuri de parcare amenajate de Primăria sectorului 6, pe timp de noapte mai sunt disponibile alte 268 de locuri de parcare, în parcări publice, pe bază de abonament. Șoferii nu vor avea nici un stres, pentru că au barieră și sunt supravegheate video 24 de ore din 24.

A fost reabilitat sistemul rutier

Cele 3500 de locuri de parcare au fost amenajate între blocuri și create prin reabilitarea sistemului rutier, a parcărilor vechi, cele mai multe din pământ, sau prin resistematizarea circulației sau a demolării garajelor fără autorizație. Locurile de parcare au fost ocupate în funcție de ordinea depunerii cererilor, în aplicația parcari.adps6.ro.

150 de lei pentru parcările de noapte

Cele 268 de locuri de parcare disponibile pe timp de noapte sunt în parcările publice din Piața Drumul Taberei 1 și 2, Piața Gorjului, Piața Crângași și pe strada Valea Lungă. Accesul se face controlat prin bariere, sistemele sunt prevăzute cu dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, iar parcările sunt supravegheate video.

Tariful este de 4 lei/oră în timpul zilei. Între orele 19.00-08.00, abonamentul pentru persoanele fizice costă 150 de lei, iar comercianții vor plăti 200 de lei/lună. Aceștia au amenajate 50 de locuri la Piața Drumul Taberei 2 și 3. Locurile sunt nenominale.

Unde se poate plăti

Plata pe timp de zi se face la parcometre, cash/card, iar abonamentele se achită direct la casieria Administrației Comerciale, din Șos. Virtuții nr. 148. Înscrierile pentru abonamente se fac în aplicația parcari.adps6.ro, la Secțiunea ”Parcare cu plată”. În acest loc se vor trimite scanate cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și asigurarea auto.

3500 de locuri de parcare noi în sectorul 6

Primăria sectorului 6 va demara lucrări de amenajare a unei parcări cu 246 de locuri auto, 100 pentru biciclete, spațiu verde, zone de relaxare

În 2022 și 2023, au fost retrasate 36.165 de locuri parcare de reședință din cele 49.365 existente în sectorul 6. Acțiunea de marcare continuă. De asemenea, au fost desființate 370 de garaje, între 2021-2023, din diverse motive. Unele nu aveau autorizație, iar la altele era expirată și ocupau domeniul public încă din anii ’90.

Ultimele 150 au fost demolate luna trecută, în Militari, pe Strada Arieșul Mare, întrucât multe au fost transformate în depozite, service-uri. Primăria sectorului 6 urmează ca pe amplasament să demareze lucrări de amenajare a unei parcări cu 246 de locuri auto, 100 pentru biciclete, spațiu verde, zone de relaxare. Se dorește să se creeze spații pentru parcare de reședință pentru cei care locuiesc în zonă și sunt în așteptare.

„Facem urbanism de reparație”

„Foarte mulți locatari din zonă m-au întrebat ce se întâmplă acolo, după ce am demolat cele 150 de garaje. Se întâmplă exact ceea ce am spus: facem locuri de parcare.

  • Total număr de locuri de parcare proiectate 246, din care 10 dotate cu stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice și 11 locuri pentru persoane cu dizabilități;
  • Spațiu verde/zonă de relaxare, iluminat;
  • Două parcări de biciclete de câte 50 locuri fiecare.

Civilizăm zona, asta facem: urbanism de reparație”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre