Simona Ionescu / Redactor Șef

Soferul drogat de la 2 Mai, Vlad Pascu, a încercat să-i emoționeze pe judecători. „De Crăciun…”

Soferul drogat de la 2 Mai, Vlad Pascu, a încercat să-i emoționeze pe judecători. „De Crăciun…”
Vlad Pascu are câteva luni bune de când se află în arest preventiv și vrea să fie acasă de sărbătorile de Crăciun. Ce hotărâre au luat judecătorii.

Chiar de ziua Sfântului Nicolae, judecătorii au analizat cererea lui Vlad Pascu, care a cerut să fie lăsat acasă de sărbătorile de Crăciun.

Vlad Pascu nu a primit vestea pe care și-a dorit-o, pentru că magistrații au decis că cererea este „neîntemeiată”. În consecință, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai va petrecere sărbătorile de Crăciun și Anul Nou în spatele gratiilor.

„Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive”

”În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea și temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menține arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023.

Vlad Pascu, în vremurile bune… Sursă foto: Cancan

Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive și înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate”, se arată în decizia judecătorilor. Întrucât decizia nu e una definitivă, Vlad Pascu o poate contesta în termen de 48 de ore.

A fugit de la locul accidentului

Nenorocirea produsă de Vlad Pascu a avut loc pe 19 august, când acesta s-a urcat la volan drogat, iar în apropiere de localitatea 2 Mai a intrat într-un grup de tineri. Doi dintre aceștia au murit pe loc, iar alții au fost răniți. Și mai grav e faptul că șoferul a fugit de la locul accidentului.

În urma anchetei, s-a dovedit că Vlad Pascu consumase mai multe substanțe interzise, printre care amfetamină, cocaină și metamfetamină. Pascu a fost arestat preventiv de Jucătoria Mangalia pe 20 august. Tânărul a fost trimis în judecată în luna septembrie. El este acuzat de „ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre