Din 27 martie, scriitorul de 103 ani, nu a mai scris nimic pe pagina sa de Facebook, acolo unde are peste 200.000 de urmăritori constanți. Joi noaptea a lansat un mesaj lung, de revenire, iar vineri, la ora 12,00 a scris din nou. Își începe mesajul în spiritul de glumă consacrat, cu ”Bună dimineața, copii!”. Mihai Șora adaugă postării și o fotografie în care prezintă noua sa ”jucărie”, un gadget de ultimă generație, o tabletă grafică.
”Bună dimineața, copii!” Am tabletă nouă. Mai califragilistică decât precedenta, din câte am băgat de seamă; va trebui s-o cercetez puțin, căci încă nu i-am dibuit toate tainele… Cine ar fi crezut, acum un secol, când stăteam cocoțat în vârful scaunului, la biroul Tatălui meu, mâzgălind vietăți și floricele pe foi albe de desen, că voi scrie și voi desena, la senectute, pe un paralelipiped din aluminiu, cu un „pencil“ bont și fără radieră, turnat într-un straniu PVC?
Mi se atrage atenția, din culise, că omulețul meu nu are gât. Asta pentru că – ați înțeles, desigur – e grăbit să vă îmbrățișeze. Fiind cea dintâi ființă vie scrijelită pe tabletă, îmi va fi iertată, trag nădejde, ușuratica licență anatomică.
Cum spuneam aseară: mi-ați lipsit! Las aici o❤️, o girafă și un copăcel. 🦒🌳 Al Dumneavoastră bunic (devirusat și voinic), Mihai Șora 19 iunie 2020”, a scris Mihai Șora pe Facebook.
Mihai Șora a fost, incontestabil, o vedetă a regimurilor burghez, comunist și este, în prezent, o vedetă în democrație. În vârstă de 103 ani, Mihai Șora este membru de onoare al Academiei Române din octombrie 2012. După Revoluție, a fost ministru al Învățământului în primul guvern democratic provizoriu, condus de către Petre Roman, la propunerea lui Andrei Pleșu.
Amintim, și că, în 2018, Evenimentul Zilei a dezvăluit un document care demonstrează că Mihai Șora a fost unul dintre agitatorii comuniști, din perioada 1948 -1951, un apropiat al Annei Pauker, contrar biografiei publice a veteranului filosof și eseist.
Sursa foto: Facebook / Mihai Șora
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook