Simona Ionescu / Redactor Șef

Sorina, fetița adoptată de familia Săcărin, viață de prințesă în SUA. Copila din Baia de Aramă trăiește ca-n povești

Sorina, fetița adoptată de familia Săcărin, viață de prințesă în SUA. Copila din Baia de Aramă trăiește ca-n povești
Fetița din Baia de Aramă, adoptată în urmă cu trei ani de familia Săcărin, stabilită în SUA, duce o viață de vis. Sorina este fericită și trăiește ca-n povești: este iubită, studiază vioara și pianul și vorbește limba engleză.

În 2019, Sorina și familia ei adoptivă au fost în centrul unui imens scandal în România. Atunci, asistenții maternali în grija cărora se afla fetița, acum în vârstă de 10 ani, au lansat mai multe acuzații, inclusiv cu privire la un posibil trafic de organe.

În 2019, și jurnalista Sorina Matei a făcut astfel de afirmații, astfel că a fost acționată în instanță de familia adoptivă a fetiței din Baia de Aramă.

Departe de aceste acuzații, copila s-a adaptat perfect vieții de peste Ocean și este pe deplin fericită. Ea locuiește la New York împreună cu părinții săi, George și Ramona Săcărin, și cu cei cei doi frați, Ava, de 12 ani, și Adam, de 5 ani.

„Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus. Este fericită și înflorește văzând cu ochii”, a declarat după adopție Ramona Săcărin.

Activități care o ajută să se dezvolte armonios

Mai multe imagini cu fetiță pe o pagină de socializare întăresc afirmațiile mamei adoptive. Sorina este zâmbitoare și nu pare stresată de nimic. Fetița este pasionată de instrumente muzicale, în prezent ea studiind pianul și vioara.

De asemenea, Sorina a fost implicată de părinții săi în tot felul de activități care o ajută să se dezvolte armonios: a învățat să înoate și să meargă pe bicicletă. De asemenea, vorbește foarte bine limba engleză, prin tot ceea ce face demonstrând că s-a adaptat bine la noua ei viață.

Totodată, autoritățile din România, dar și cele din SUA monitorizează atent parcursul Sorinei în noua ei familie. Mama sa adoptivă a anunțat că fetița este sănătoasă și a făcut progrese foarte mari în ceea ce priveşte limba engleză.

Teorii halucinante duse până în instanță

În urmă cu trei ani, procesul de adopție Sorinei a alimentat teorii halucinante. S-a mers atât de departe încât s-a spus că fata va fi dusă în SUA pentru un transplant de organe, acestea urmând a fi donate unuia dintre copiii biologici ai familiei Săcărin, care era grav bolnav.

Deranjați de tot acest circ mediatic, soții Săcărin au acționat-o în judecată pe jurnalista Sorina Matei, care a lansat aceste acuzații în spațiul public. Totodată, din cauza Sorinei Matei, postul B1TV a fost amendat cu 10.000 de lei de către CNA. Astfel, și postul TV a fost citat în procesul intentat de către soții Săcărin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre