Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția traficantului El Chapo, condamnată. Autoritățile sunt în alertă, femeia vrea să evadeze

Soția traficantului El Chapo, condamnată. Autoritățile sunt în alertă, femeia vrea să evadeze
Trei ani de închisoare. Atât a primit soția lui El Chapo, Emma Coronel, pentru implicarea în traficul de droguri.

Soția lui El Chapo, Emma Coronel, are probleme mari. Instanța a pus-o la pământ cu pedeapsa pe care i-a dat-o.

Soția lui El Chapo, condamnată. Autoritățile sunt în alertă, femeia vrea să evadeze

A recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri și acum e distrusă. Emma Coronel, soția lui El Chapo, a primit trei ani de închisoare cu executare, după ce inițial a fost vorba de patru ani de detenție. Pe de altă parte, procurorii care se ocupă de dosarul ei au cerut să primească cinci ani de închisoare, cu eliberare condiționată la plata a 1,5 milioane de dolari.

Unde s-au dus banii

Sursele spun că banii câștigați ilegal de aceasta ar fi fost folosiți apoi în afaceri imobiliare, dar și o companie care se ocupă de produse organice și vestimentare și o brutărie.

Femeia a fost arestată în Guadalajara și un judecător federal american a găsit-o vinovată de toate acuzațiile care i s-au adus, respectiv trafic de droguri, tranzacții cu traficanți străini și spălare de bani. În acest moment însă, autoritățile stau cu frică ca nu cumva apropiații soțului ei să încerce să o elibereze.

Unde se află acum femeia

Toată povestea a început în anul 2015, când aceasta l-a ajutat pe El Chapo. Aceasta i-a introdus un GPS și l-a sprijinit să evadeze folosind un tunel al închisorii. În acest moment femeia se află încarcerată la o închisoare care se află la sute de kilometri de statul Morelos.

Emma are toate șansele să scape și să trăiască o viață liniștită, însă nu același lucru se poate spune despre celebrul traficant. El Chapo a primit în 2019 închisoare pe viață. El a fost găsit vinovat după ce timp de 30 de ani a condus cartelul de droguri din Sinaloa. de aproape 30 de ani a cartelului de droguri din Sinaloa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre