Simona Ionescu / Redactor Șef

Soțul Danei Roba, izolat de restul arestaților. Detalii sinistre despre cum a comis fapta cu ciocanul

Soțul Danei Roba, izolat de restul arestaților. Detalii sinistre despre cum a comis fapta cu ciocanul
Soțul Danei Roba, timișoreanca aproape ucisă în bătaie, cu ciocanul, a ajuns în fața judecătorilor, purtând mască de protecție, după ce a contestat măsura arestului preventiv. În altă ordine de idei, el este izolat de restul deținuților din aretul poliției Timiș.

Daniel Balaciu și-a atacat soția zilele trecute, lovind-o cu un ciocan de mai multe ori. Frumoasa make-up artistă care, între trecut, a fost iubita și dansatoarea manelistului Nicolae Guță, e între viață și moarte. Avea două fetițe cu soțul ei, de care, în urma diferendelor din ultima vreme, voia să se despartă. Medicii au operat-o pe creier, timp de aproape nouă ore, dar, nici așa, nu îi dau mari șanse de supraviețuire. Femeia, de o frumusețe rară, nu a fost doar mutilată.

Daniel Balaciu are 46 de ani și, din 2016 nu mai lucra ca arbitru. El a arbitrat câțiva ani în Liga 5, după ce a lucrat, o vreme, ca jandarm. În ultimii ani a investit într-un teren de sport, însă afacerea nu merge deloc bine. Ajuns în arestul poliției, cu o măsură pentru 30 de zile, acesta a fost izolat de restul deținuților, fiind bolnav de varicelă. Mama sa și una din fiice au boala și ele, scrie presa locală.

Daniel Balaciu a premeditat atacul asupra soției, din răzbunare

Daniel Balaciu aproape a ucis-o în bătaie pe Dana Roba dându-i de mai multe ori cu ciocanul în cap, iar mai apoi a sunat la 112 să-și anunțe fapta și să solicite o ambulanță. Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul a plănuit să se răzbune pe cea care i-a fost alături aproape un deceniu. Planul era să o omoare, drept pentru care a dus fetițele la bunici, și să fugă. După ce a comis fapta a sunat, totuși la 112, apoi a coborât în fața blocului, cu lucruri împachetate în două genți, urmând să plece cu o mașină.

Dana Roba a încercat să divorțeze de mai multe ori de soțul ei, Daniel Balaciu

Dana Roba și Daniel Balaciu se aflau în proces de divorț. Bărbatul nu ar fi vrut să se separe de soția sa, însă femeia știa că nu mai poate sta alături de el. Aceasta era deja a patra tentativă de separare a celor doi, iar make-up artista era decisă să o și finalizeze.

„Am ajuns la concluzia că problemele formează caracterele, nu bibliotecile. Oamenii de caracter sunt oamenii care au trecut prin probleme, prin necazuri. Niciodată un copil ținut „Cocon” nu va fi… că-i a lui Dumnezeu, că-i al tău, copilul ăla, știți… nu va reuși să fie un om de caracter dacă tu îl ferești de frigul vieții de afară.

Numai suferința nobilează la un moment dat caracterul uman și-l crește. Pentru că Dumnezeu e mai interesat de caracterul nostru decât de confortul nostru. Dumnezeu vrea să ne meargă bine nouă vrea să fim oameni de caracter. Știți ce veți duce cu voi când veți pleca din locul acesta? Nimic. Decât sufletul și caracterul pe care le-ați avut”,  se arată într-un clip pe care Dana Roba l-a distribuit, pe pagina sa de Instagram, cu puțin timp înaintea atacului.

Care e starea Danei Roba

Dana Roba se află sub supravegherea medicilor și este internată în spital. „Situația în care se află Dana este exact așa cum a fost! Sora mea este sub tratament și așteptăm ca tratamentul să își facă efectul și să își revină, dar este tot așa, a explicat Lidia Roba, pentru WOWbiz.ro. Ne dorim ca tratamentul să își facă efectul. Orice emoție poate să o afecteze foarte mult și atunci ne dorim să fie liniștită, să se recupereze și să poată să ajungă acasă la copii.

Îi rugăm foarte mult pe oamenii care vor să vină în vizită mai bine să nu vină. Îi rugăm se evite aceste vizite, eu am postat și la story mesajul acesta”.

Reacția arbitrilor și fotbaliștilor

„Asociația Județeană de Fotbal Timiș și Comisia Județeană de Arbitri dezaprobă ferm orice formă de violență și agresiune, considerând-o incompatibilă cu valorile și principiile sportului. În lumina recentelor informații apărute în mass-media locală și națională cu privire la un fost arbitru de fotbal din județul Timiș, domnul Daniel Balaciu, dorim să aducem clarificări și să subliniem că respectiva persoană nu mai activează ca arbitru începând cu anul 2016.

Asociația Județeană de Fotbal Timiș nu susține și nu tolerează comportamentele violente sau abuzive în nicio circumstanță. Condamnăm în mod categoric orice formă de agresiune domestică. Considerăm că aceasta este complet inacceptabilă și în afara normelor etice și morale pe care trebuie să le respecte toți cei implicați în fotbal.

Menționăm în mod clar că domnul Daniel Balaciu, fostul arbitru de fotbal în cauză, nu face parte din lotul de arbitri din județul Timiș și nici din alta structură sportivă afiliată la Asociația Județeană de Fotbal Timiș. Activitatea sa de arbitraj s-a încheiat în anul 2016, iar asocierea sa cu acest domeniu este total eronată și nepotrivită.

Dorim să subliniem faptul că orice tentativă de a asocia incidentul menționat cu activitatea de arbitraj poate aduce prejudicii serioase arbitrilor activi și dezvoltării acestei profesii în județul Timiș. Asociația Județeană de Fotbal Timiș și Comisia Județeană de Arbitri își reafirmă angajamentul față de promovarea fair-play-ului și crearea unui mediu sigur și respectuos pentru toți cei implicați în fotbal.

Încheiem acest comunicat de presă reiterând că Asociația Județeană de Fotbal Timiș nu are nicio legătură cu incidentul regretabil în care fostul arbitru de fotbal a fost implicat și își exprimă sprijinul ferm pentru toți arbitrii activi și integri din județul Timiș, care își desfășoară munca cu pasiune și responsabilitate”, transmit Asociația Județeană de Fotbal Timiș și Comisia Județeană de Arbitri într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre