De acum încolo se pare că Harrison Ford este mult mai prietenos cu șerpii, pentru că unul dintre aceștia îi poartă numele.
Cercetătorii din Peru și din SUA au descoperit recent o nouă specie de șarpe subțire, cu o lungime de 16 centimetri, în Munții Anzi din Peru, pe care l-au numit Tachymenoides harrisonfordi, potrivit Conservation International, instituție unde Ford este vicepreședinte. Organizația nonprofit a declarat că echipa care a descoperit șarpele a decis ca acesta să fie astfel botezat, ca o recunoaștere a dedicării lui Harisson Ford pentru apărarea mediului.
Un singur mascul a fost văzut făcând plajă într-o mlaștină din zona Parcului Național Otishi
Potrivit Conservation International, un singur mascul de Tachymenoides harrisonfordi a fost văzut făcând plajă într-o mlaștină din zona Parcului Național Otishi în luna mai a anului trecut. Șarpele este palid, de culoare maro-gălbuie, cu pete negre dispersate, cu burta neagră și o dungă verticală deasupra ochiului de culoarea cuprului. Ceea ce îl face să fie bine camuflat cu mediul înconjurător.
Actorul s-a amuzat
Comentând știrea, starul în vârstă de 81 de ani, nu s-a putut abține să nu glumească pe seama faptului că a inspirat numele unei alte creaturi înfiorătoare. „Acești oameni de știință continuă să numească creaturile după mine, dar întotdeauna sunt cele care îi îngrozesc pe copii. Eu nu înțeleg. Îmi petrec timpul liber făcând broderie încrucișată. Le cânt cântece de leagăn plantelor mele de busuioc, pentru ca acestea să nu se teamă de noapte.
„Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării”
Cu toată seriozitatea, această descoperire este umilitoare. Este un memento că mai sunt încă atât de multe de învățat despre lumea noastră sălbatică și că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă. Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării.
Avem un mandat existențial de a repara relația noastră ruptă cu natura și de a proteja locurile care susțin viața.”, a declarat Ford. Înainte de șarpe, o furnică și un păianjen au fost botezați tot cu numele artistului. Furnica se numește Pheidole harrisonfordi și păianjenul Calponia harrisonfordi.
„Sper că numele său amuzant va contribui la atragerea atenției asupra amenințării de dispariție cu care se confruntă reptilele la nivel global”
„De prea multe ori, conservarea reptilelor poate fi trecută cu vederea, majoritatea oamenilor probabil că nu găsesc șerpii la fel de drăguți ca un pui de panda pufos, dar rolul lor în ecosistemele lumii este la fel de important.
Această descoperire ne ajută să înțelegem mai bine modul în care speciile de șerpi există și supraviețuiesc în lume și sper că numele său amuzant va contribui la atragerea atenției asupra amenințării de dispariție cu care se confruntă reptilele la nivel global”, a declarat Neil Cox, manager al Unității de evaluare a biodiversității Conservation International-IUCN și autor al Evaluării globale a reptilelor din 2022.
Edgar Lehr, unul dintre cercetătorii care au descoperit Tachymenoides harrisonfordi, a declarat că s-a simțit onorat pentru că Ford a acceptat dedicația echipei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook