Simona Ionescu / Redactor Șef

Sportiv arestat în cazul hocheistului căruia i s-a tăiat gâtul cu patina în timpul meciului

Sportiv arestat în cazul hocheistului căruia i s-a tăiat gâtul cu patina în timpul meciului
La mai bine de două săptămâni de la moartea cutremurătoare din timpul unui meci de hochei din Marea Britanie, poliția a luat primele măsuri care vizează un anume sportiv.

Hocheistul Adam Johnson a murit, în data de 28 octombrie, cu gâtul tăiat de patina de către un adversar, incidentul având loc chiar în timpul meciului.  Săptămâna aceasta, Poliţia din South Yorkshire a transmis presei că l-a arestat pe sportiv sub suspiciunea de omor prin imprudenţă. Astăzi, însă, bărbatul arestat sub suspiciunea de ucidere din culpă după moartea jucătorului de hochei pe gheață Adam Johnson a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea unor investigații suplimentare, a declarat poliția din South Yorkshire.

Americanul Adam Johnson, care juca la echipa britanică Nottingham Panthers din luna august, a murit după ce a suferit o tăietură la nivelul gâtului, în timpul meciului contra Steelers, pe 28 octombrie. Victima avea 29 de ani și plănuia să se căsătorească cu logodnica sa. Acesta a fost transportat de urgență la spital, însă a murit la scurt timp după ce a ajuns acolo, din cauza rănii.

Hocheistul Adam Johnson avea 29 de ani în momentul în care un adversar i-a tăiat gâtul cu patina (Sursa foto: Instagram)

Raportul medicului legist din Sheffield a constatat că tânărul „a suferit o rană incizată la nivelul gâtului cauzată de patina unui alt jucător”.

Sportiv arestat în cazul hocheistului cu gâtul tăiat

Imediat după tragedie, polițiștii au lansat o anchetă, și de atunci au desfăşurat investigații „extinse” pentru a pune cap la cap evenimentele care au dus la pierderea lui Adam în aceste circumstanţe fără precedent, după cum a declarat inspectorul-şef Becs Horsfall, într-un comunicat de presă al Poliţiei, difuzat ieri.

Sportivul din echipa adversă care l-a rănit mortal pe Adam Johnson a fost arestat, a anunțat, marți, poliția. Acesta e acuzat de omor prin imprudență. Conform comunicatului poliţiei, sportivul reţinut rămâne în arest, însă mai multe detalii despre implicarea acestuia în accidentul mortal suferit de fa din echipa adversă n u sunt oferite.

„Am vorbit cu experţi foarte specializaţi în domeniul lor pentru a ne ajuta în anchetele noastre şi continuăm să lucrăm îndeaproape cu Departamentul de sănătate şi siguranţă din cadrul consiliului oraşului Sheffield, care sprijină ancheta noastră în curs”, a adăugat el.

„Moartea lui Adam a provocat unde de şoc”

Moartea hocheistului Adam Johnson a fost descrisă de echipa sa, Nottingham Panthers, într-o declaraţie din ziua următoare tragediei, drept un „accident ciudat”. Accidentul a readus în discuție siguranţa jucătorilor de hochei în timpul meciurilor, și în special pe faptul că ar trebui să poarte protecţie.

Federațiile de hochei din întreaga lume discută despre purtarea obligatorie a protecțiilor de gât, după moartea lui Adam Johnson (Sursa foto: Pixabay)

„Moartea lui Adam a provocat unde de şoc în multe comunităţi, de la locuitorii noştri locali aici, în Sheffield, până la fanii hocheiului pe gheaţă din întreaga lume”, a declarat Horsfall. La nivel mondial, protecții de gât poartă mai ales juniorii, însă acum federațiile internaționale dispută despre impunerea obligativității acestora la toate categoriile.

Iubita a trebuit să-l identifice la spital

Iubita hocheistului a postat această fotografie, alături de un mesaj emoționant

Născut în Statele Unite ale Americii, la Hibbing, Minnesota, Adam Johnson şi-a început cariera profesionistă în Liga americană de hochei, înainte de a ajunge în Liga naţională de hochei (NHL). El a jucat în 13 meciuri în doi ani pentru Pittsburgh Penguins. Înainte să fie legitimat la britanicii de la Notthingham Panthers, el a mai jucat în Europa, pentru echipe din Suedia şi Germania. Cei apropiați spun despre el că era o persoană „grijulie, răbdătoare şi cu adevărat autentică”, care se bucura de orice îi oferea viața de zi cu zi.

Adam Johnson se îndrăgostise de Ryan Wolfe, care s-a mutat în Marea Britanie cu el anul acesta. Ea a trebuit să-i identifice cadavrul la spital. Cu mare durere, Ryan a postat o fotografie pe Instagram, alături de următorul text: „Îngerul meu dulce și dulce. Îmi va fi dor de tine pentru totdeauna și te voi iubi mereu.”

Sursa foto: Instagram, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre