Simona Ionescu / Redactor Șef

Sportivă moartă la 34 de ani. A fost rapidistă din tată în fiică

Sportivă moartă la 34 de ani. A fost rapidistă din tată în fiică
Copilul, soțul, sora și mama sunt în lacrimi. Sportiva a murit brusc când era mai fericită. Încă nu se cunosc cauzele morții acestei sportive, la doar 34 de ani.

O veste tristă pentru lumea sporturilor. Clubul Sportiv Rapid București a anunțat decesul sportivei care a activat la acest club. Era rapidistă din tată în fiică. Visul ei era să joace în culorile alb-vișinii, în sala din Giulești.

Sportivă moartă la 34 de ani. A fost rapidistă din tată, în fiică

Sportiva rapidistă a murit la doar 34 de ani. Fosta handbalistă Ecaterina Mihaela Drăghici (Katy Niță) a decedat la doar 34 de ani. Clubul Sportiv Rapid București a anunțat, joi, moartea acesteia, scrie capital.ro. Încă nu s-a anunțat cauza morții.

“Soarele vieții a apus pentru Ecaterina Mihaela Drăghici (Katy Niță), fostă jucătoare a echipei Rapid. Interul dreapta, născut pe 6 noiembrie 1986, a făcut junioratul la CSS Nr. 5, perioadă în care a avut și selecții la lotul național al României. După juniorat, înainte să ajungă la Rapid a jucat la Corona Brașov. Rapidistă din tată în fiică, visul ei era să joace în culorile alb-vișinii. În 2008 visul a devenit realitate și publicul îi striga numele în sala din Giulești.

Chiar dacă și-a încheiat cariera la Zalău, Rapid a rămas echipa ei de suflet. În noaptea de 28-29 iunie, după eforturi îndelungate de resuscitare, Katy s-a stins. A lăsat în urmă un copil, un soț, o soră, o mamă și numeroși prieteni”, a anunțat ClubuluSportiv Rapid București.

Fosta sportivă va fi înmormânatată joi, la Cimitirul Mărcuţa din Bucureşti.

Echipa de handbal feminin CS Rapid București

Rapid București este o echipă de handbal feminin din București, România, secție a organizației polisportive Clubul Sportiv Rapid București. Echipa are în palmares mai multe titluri naționale, precum și câștigarea, în 1964, a Cupei Campionilor Europeni.

Secția de handbal a clubului Rapid a fost înființată în 1934. În anii următori, echipa a jucat în campionatul în 11 jucătoare al regiunii București, precum și în Campionatul Național.

Din 1951 începe să se dezvolte și handbalul în 7 jucătoare, iar Rapid va câștiga în deceniul următor cinci titluri: unul la handbal în 11 (1961) și patru la handbal în 7 (1961, 1962, 1963, 1967).

Între anii 1960-1970, echipa s-a clasat constant pe podium, ocupând locul al doilea în 1964 și 1966, respectiv locul al treilea în 1965, 1968 și 1969. În toată această perioadă echipa a fost antrenată pe rând de Francisc Spier, Gabriel Zugrăvescu, din nou Francisc Spier și Pompiliu Simion.

Cu Gabriel Zugrăvescu pe banca tehnică, Rapid a câștigat cel mai important trofeu din palmaresul clubului, Cupei Campionilor Europeni. Performanța a avut loc în 1964, după ce, cu un an înainte, echipa ajunsese până în semifinalele competiției.


Fiul unei vedete din sport a luat toate medaliile de aur de la campionatul național

Maricica Puică, una dintre cele mai spectaculoase sportive din România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre