Simona Ionescu / Redactor Șef

Stela Popescu, pomenită doar în slujbele preoților, la 4 ani de la deces. Fostul soț, Dan Puican, nu-i mai face parastas

Stela Popescu, pomenită doar în slujbele preoților, la 4 ani de la deces. Fostul soț, Dan Puican, nu-i mai face parastas
Dan Puican, fostul soț al regretatei actrițe Stela Popescu a murit în august. El i-a făcut parastas în primii trei ani de la moartea artistei. Pandemia îl ține departe de mormântul actriței și pe Alexandru Arșinel, partenerul ei de scenă. Cine mai face pomenire îndrăgitei artiste

Angajații Cimitirului Cernica spun că au mai trecut oameni pe la mormântul actriței Stela Popescu. Au aprins lumânări, au adus flori, fac poze, dar nu ca în anii trecuți. Pandemia ține pe mulți dintre noi mai mult în case. Până acum, Dan Puican făcea pomană, dar a murit și el, în august. Marea actriță are parte de pomenirea preoților de la Mânăstirea Cernica, dar nimeni nu știe dacă i se face parastasul anual, după regulile bisericești.

Dan Puican îi făcea parastas fostei soții, Stela Popescu. Cine mai face pomenire după ce el a murit

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017. Vestea a adus multă întristare pentru că frumoasa și talentata actriță părea vioaie și era activă profesional. Cu o lună înainte de a împlini 82 de ani, Stela Popescu s-a stins din viață. Decesul marii actrițe a fost provocat de un accident vascular cerebral masiv.

Actrița a fost găsită fără viață în locuința ei, de către fiica adoptivă Doina Maximilian. Aceasta nu a locuit prea mult în casa mamei sale și s-a bucurat de averea rămasă. Însă, de parastasuri s-a ocupat primul soț al Stelei Popescu, regizorul Dan Puican.

Chiar dacă drumurile lor s-au separat în tinerețe, Dan Puican și Stela Popescu au rămas buni prieteni și au păstrat o relație foarte frumoasă.

Dan Puican a murit în august

Chiar dacă drumurile lor s-au separat în tinerețe, Dan Puican și Stela Popescu au rămas buni prieteni și au păstrat o relație foarte frumoasă între cele două familii. Dar, și Dan Puican a murit. El s-a ocupat de pomenirea celebrei și îndrăgite actrițe. Au fost prieteni pe viață. Iată că și el s-a stins, la vârsta de 88 de ani.

Dan Puican și Stela Popescu au fost căsătoriți în perioada 1960 – 1969. „Dan Puican a avut nu numai calitatea de soț al Stelei Popescu, a fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiștilor români”, a spus actorul Alexandru Arșinel.

„Au trecut deja trei ani de la decesul Stelei, pe care am iubit-o și am îndrăgit-o mereu. Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe. Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni. Venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună. Nu am ascuns asta niciodată. Nu am mai fost la cimitir la Stela pentru că este foarte departe, însă soția mea a împărțit niște pachete, la trei ani de la moartea ei, de pomană. Asta facem în fiecare an. Acum, cu pandemia asta, nu mai are timp lumea să se gândească la artă, la teatru”, spunea regizorul Dan Puican, înainte să plece și el. El se dusese la mânăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde voia să participe la Sărbătoarea de Sfânta Maria. A murit pe 14 august 2021.

Acum, probabil că soția lui Dan Puican face același gest pentru sufletul Stelei – împarte niște pachete. Sau, poate, fiica adoptivă.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre