Străzile din Londra nu mai sunt sigure. Hoții înarmați terorizează capitala – Record de crime!

Mayfair, King’s Road și Bond Street sunt sinonime cu opulența, găzduind buticuri de designer, restaurante cu stele Michelin și reședințe de milioane de lire. Cu toate acestea, statutul lor exclusivist nu le protejează de infracțiuni. Aceste zone au devenit ținte pentru hoți care fură ceasuri de lux, telefoane mobile și bunuri scumpe, adesea prin metode violente.
În West End, care include Mayfair, Fitzrovia, Oxford Street, Regent Street și Bond Street, poliția a înregistrat 2.097 de furturi/tâlhării doar în luna februarie 2025.
Hoții care activează în aceste zone sunt cunoscuți pentru metodele lor agresive și rapide. Bande organizate, supranumite „Rolex rippers”, smulg ceasuri de lux de la încheieturile victimelor, iar acest lucru se întâmplă chiar și în plină zi.
Un incident notabil a implicat o bandă care a atacat doi polițiști sub acoperire în Mayfair, pe 10 octombrie anul trecut. Polițiștii, care purtau ceasuri de designer ca momeală, au fost ținta unui jaf în Berkeley Square, unde Yakob Harket, un hoț de 21 de ani, a smuls un ceas Patek Philippe.
Harket a pledat vinovat la Southwark Crown Court, iar complicii săi, Mohammed Naas (34 de ani), Yanis Amri (37 de ani) și Adel Mohamdi (31 de ani), au fost fie condamnați, fie judecați în absență.
Alte infracțiuni includ furturi de telefoane mobile și spargeri de mașini. Pe King’s Road, imagini CCTV au surprins o femeie aruncată la pământ de hoți care i-au smuls telefonul.
În Knightsbridge, un biciclist mascat a spart geamul unei Tesla pentru a fura o jachetă Stone Island de 1.000 de lire, cumpărată de la Harrods. Aceste incidente demonstrează îndrăzneala infractorilor, care profită de zonele aglomerate și de victimele neatente.
Nici celebritățile nu sunt imune la nenorocirile făcute de hoți. Jamie Laing, vedeta din „Made in Chelsea”, a fost jefuit de două ori în 2024. Prima dată s-a întâmplat în locuința sa din Notting Hill, când hoții au intrat cu cagule. A doua oară i-a fost spartă mașina, iar hoții au lăsat în interior, în mod bizar, un ananas și un pepene.
La rândul său, Christine Lampard, prezentatoare la „Loose Women”, a relatat că i-a fost furat telefonul pe King’s Road, iar un paznic i-a spus că astfel de incidente sunt frecvente, „cel puțin 30 de telefoane” fiind „furate pe zi”. Nicky Campbell, veteran al Radio 5 Live, a evitat la limită un furt de telefon lângă Oxford Street, recuperându-și dispozitivul după o confruntare rapidă.
De furtul hoților nu a scăpat nici Brittny Button, soția fostului pilot de Formula 1 Jenson Button. În 2024, valiza ei, conținând bijuterii și genți de designer în valoare de 250.000 de lire, a fost furată în fața gării St Pancras. Brittny a declarat pentru MailOnline că se simte „nesigură” în Londra și că nu intenționează să revină în Marea Britanie, invocând impactul asupra familiei sale.
La această escaladare a infracțiunilor contribuie mulți factori. Expertul în securitate James Bore, avertizează că hoții analizează victimele cu atenție, așteptând momentul oportun pentru a acționa, fie în mulțime, fie în zone mai izolate.
Furturile de mașini, frecvente în Londra, sunt facilitate de sisteme „keyless”. Infracțiunile folosind cuțite au explodat, Westminster înregistrând 17 astfel de cazuri la 1.000 de locuitori între 2017 și 2022, conform datelor Poliției Metropolitane. În 2018, Londra a depășit New York-ul la rata criminalității, cu 12 omucideri în 19 zile.
Poliția Metropolitană a intensificat eforturile pentru a combate criminalitatea în zonele fierbinți, precum Westminster și Lambeth. Comandantul Owain Richards a declarat că furturile de telefoane și jafurile sunt „invazive și uneori violente”, iar poliția a mărit patrulele și a introdus ofițeri în civil pentru a descuraja infractorii.
Autoritățile recomandă cetățenilor să nu afișeze obiecte de valoare, să evite folosirea telefonului în mers și să raporteze imediat incidentele. Înregistrarea bunurilor de valoare ajută poliția să le recupereze.
Sursă foto: DailyMail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook