Simona Ionescu / Redactor Șef

Studenții din Cluj Napoca au adus României un nou titlu mondial

Studenții din Cluj Napoca au adus României un nou titlu mondial
Bucurie imensă pentru un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Au câștigat un important concurs de inginerie seismică.

Echipa SDC-UTCN au reușit să învingă universități de renume din toată lumea. În ediția din acest an, s-au înscris în concurs 34 de echipe din nouă țări, de pe cinci continente.

Au muncit în echipă, au fost perseverenți și competitivi și au fost răsplătiți cu titlul mondial la concursul internațional de inginerie seismică „2023 Undergraduate Seismic Design Competition”.

Potrivit informațiilor oferite de Monitorul de Cluj, evenimentul s-a desfășurat în perioada 11-14 aprilie 2023, la San Francisco, California, SUA. Echipa de aur a României se mâdrește cu primul loc, după ce a învins universități de prestigiu din lume, precum University of Buffalo, University of California, San Diego, Cornell University și altele.

Studenții de la Cluj, în culmea fericirii după ce au aflat că sunt marii câștigători

Concurs de inginerie seismică

“Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, care se organizează anual în SUA, iar obiectul acestuia este să realizeze și să proiecteze structuri multietajate din lemn de balsa, ce trebuie să reziste la mai multe cutremure simulate și induse folosindu-se o platformă seismică. Modelele realizate de toți studenții sunt evaluate de specialiști din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

După muncă, a venit și răsplata

Românii participă la acest concurs de 13 ani

Cea mai bună structură a fost a studenților din România, care a rezistat la o serie de cutremure simulate, reușind să îmbine inovația și cunoștințele de arhitectură, conformare structurală și economie în proiectul lor. Echipa de studenți a României participă la acest concurs important de 13 ani și a reușit mereu să se impună.

Cei care au adus faimă României sunt studenții Răzvan Mureșan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobrițoiu, consilierii studenți Andrei Mureșan, Sabina Nițulescu, Teodora Cocari, îndrumați de profesorii Ovidiu Prodan și Paul Mihai Moldovan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre