Simona Ionescu / Redactor Șef

Supertiții de Halloween. Ce trebuie să facă o fată necăsătorită pentru a-și visa ursitul

Supertiții de Halloween. Ce trebuie să facă o fată necăsătorită pentru a-și visa ursitul
Sărbătoarea de Halloween nu se rezumă doar la costume și dulciuri, ci există și numeroase superstiții. Sărbătoarea a fost adoptată de români din America, unde a devenit populară abia la începutul anilor 1900, deși își are rădăcinile în credințele păgâne.

Datând de aproximativ 2.000 de ani, Halloween-ul marca în trecut Anul Nou celtic și se numea inițial Samhain, care se traduce în gaelică prin „sfârșitul verii”. Care sunt superstițiile de care trebuie să țineți cont.

Pisicile negre

Adesea folosite ca simboluri ale ghinionului, pisicile negre înfrumusețează multe decorațiuni de Halloween. Reputația rea a pisicii negre datează din Evul Mediu, când vânătoarea de vrăjitoare era ceva obișnuit. Femeile bătrâne și singuratice erau adesea acuzate de vrăjitorie, iar despre pisicile lor de companie se spunea că erau familia lor, sau animale demonice care le fuseseră dăruite de diavol.

În zilele noastre, pisicile negre nu mai sunt sinonime cu ghinionul, iar în Irlanda, Scoția și Anglia, se consideră că aduce noroc ca o pisică neagră să îți iasă în cale.

Liliecii semnifică o casă bântuită

Folclorul medieval descria, de asemenea, liliecii ca fiind prietenii vrăjitoarelor, iar faptul de a vedea un liliac de Halloween era considerat un semn de rău augur. Potrivit unui mit, dacă un liliac era văzut zburând în jurul casei cuiva de trei ori, însemna că cineva din acea casă va părăsi această lume.

Sau că locuința este bântuită, iar fantomele l-au lăsat pe liliac să intre. În zilele noastre, pânzele de păianjen, liliecii și fantomele din pânze fac parte din decorul amenajat pentru sărbătoare.

Superstiții de Halloween

O superstiție susține că, dacă un păianjen cade într-o lampă aprinsă cu lumânări și este mistuit de flacără, înseamnă că vrăjitoarele sunt în apropiere. Iar dacă observați un păianjen de Halloween, spune o altă superstiție, înseamnă că spiritul unei persoane dragi decedate vă veghează.

Persoanele născute în noaptea de Halloween vor comunica cu spiritele

Potrivit unei alte superstiții, o fată necăsătorită care vrea să-și viseze ursitul trebuie să pună în noaptea de Halloween sub pernă o floare de rozmarin și un bănuț de argint. În timp ce stați la masă de această sărbătoare, e bine să vorbiți și astfel se vor înfrupta și spiritele. Nu mergeți cu spatele în noaptea de Halloween pentru că, spun superstițiile, veți vedea o vrăjitoare.

Pentru că de Halloween dovleacul este în top, cel mai mare a avut 953,5 kilograme și a fost prezentat de Beni Meier, un cultivator din Elveția. Statisticile arată că cele mai căutate costume pentru copii sunt cele de animale, supereroi și prințese. Pe de altă parte, părinții obișnuiesc să se deghizeze în pirați și vrăjitoare.

Care sunt culorile tradiționale

Culorile tradiționale de Halloween, portocaliu și negru, provin de fapt din celebrarea păgână a toamnei și a recoltei, portocaliul simbolizând culorile recoltelor și frunzele care se întorc, în timp ce negrul marchează „moartea” verii și schimbarea anotimpului. De-a lungul timpului, verdele, movul și galbenul au fost, de asemenea, introduse în schema de culori a decorațiunilor de Halloween.

Sursă foto: www.livescience.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre