A trecut Halloweenul. Iată cum puteți găti dovlecii sculptați: cea mai bună supă de dovleac

A trecut Halloweenul. Iată cum puteți găti dovlecii sculptați: cea mai bună supă de dovleac
După Halloween ar fi și păcat să aruncați dovlecii felinar pe care i-ați sculptat cu atâta migală. Păstrați-i. sunt numai buni de supă.

Puteți folosi orice dovleac aveți, chiar dacă nu arată foarte prietenos după ce a primit ochi și gură știrbă la Haloween.  Dovleceii sculptați de Halloween nu sunt cu siguranță cei mai aromați, dar e păcat să-i irosim, iar supa din ei iese chiar foarte bună.

Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame având doar 26 kcal și nu conține grăsimi saturate sau colesterol. În  schimb, este o sursă bogata în fibre dietetice, antioxidanți, minerale și vitamine. Este recomandat de dieteticieni în controlul colesterolului și în programele de reducere a greutății. Dovleacul depozitează multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E.

Ingrediente, cea mai bună supă de dovleac

– 1 dovleac mic (sau aproximativ 1,5 kg)

– 1 bulb de usturoi

– 1 ceapă mare

– un buchet mic de pătrunjel

– câteva crenguțe de cimbru

– 1,5 l de bulion de legume

– 1/4 cană de smântână vegană (opțional)

– sare și piper

Mod de preparare

Îndepărtați semințele dovleacului, tăiați-l și așezați-l pe o tavă de copt. Adăugați un bulb de usturoi, stropiți cu ulei și presărați cu sare. Coaceți la cuptor timp de 35 – 45 de minute, până când se caramelizează frumos. Într-o oală se sotează ceapa până devine translucidă. Adăugați tulpinile de pătrunjel și cimbrul, sotați încă 5 minute, apoi deglați cu bulionul de legume.

Opțional, scoateți pulpa de dovleac, stoarceți usturoiul (fără să vă ardeți degetele!) și adăugați-le pe amândouă în oală. Se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Îndepărtați cimbrul, apoi amestecați totul până la omogenizare. Dacă folosiți un blender, transferați supa înapoi în oală. Opțional, adăugați puțină smântână vegană pentru a completa cremozitatea supei. De asemenea, dacă nu vreți un preparat 100% vegan, puteți folosi, fără nicio problemă, smântână au cremă de gătit din lapte.

Sursa: Instagram