Un marinar supraviețuiește 14 ore în Oceanul Pacific „agățat de geamandură”. Vidam Perevertilov a petrecut 14 ore în apă după ce a căzut la primele ore ale dimineții de pe nava de marfă în care se afla, în Oceanul Pacific.
„Punctul negru” care i-a salvat viața
Omul în vârstă de de 52 de ani, care nu purta o vestă de salvare, a luat decizia de a înota către un „punct negru” pe care îl vedea la câțiva kilometri distanță. În acest fel, Vidam Perevertilov și-a salvat viața.
Acel „punct negru” pe care el l-a văzut de la distanță, s-a dovedit a fi o geamandură de pescuit. Vidam a ținut-o în brațe până la salvarea sa.
„Arăta cu vreo 20 de ani mai în vârstă și foarte obosit, dar era în viață”, a declarat fiul său Marat.
A căzut de oboseală
Domnul Perevertilov este inginerul șef lituanian al Silver Supporter, care făcea o aprovizionare între portul Tauranga din Noua Zeelandă și teritoriul izolat britanic Pitcairn. După o schimbare în sala de mașini care pompează combustibil, se simțise „fierbinte și amețit”, conform informațiilor oferite de fiul său. Apoi a ieșit pe punte pentru a-și reveni în jurul orei 04:00 dimineața, pe 16 februarie, înainte de a cădea.
Marat, care a primit detalii despre povestea de supraviețuire a tatălui său prin chat-urile prin mesaje, crede că acesta ar fi putut leșina. Fără să știe că un bărbat căzuse peste bord, nava a plecat. După ce s-a străduit să rămână pe linia de plutire până a răsărit soarele, domnul Perevertilov a observat o pată neagră la orizont și a decis să înoate spre ea.
„Nu era ancorată la nimic sau la o barcă, era doar o bucată de geamandură abandonată”, a spus Marat.
Echipajul l-a găsit după 14 ore
A durat aproximativ șase ore pentru ca echipajul navei să observe că inginerul lor lipsea, moment în care căpitanul a întors nava. Potrivit rapoartelor, echipajul și-a stabilit locația aproximativă examinând jurnalele de lucru ale domnului Perevertilov, ceea ce a arătat că a fost ultima dată la bord la ora 4 dimineața.
Coordonatele navei la acea vreme erau la aproximativ 400 de mile marine la sud de Insulele Austral din Polinezia Franceză. Mesajele de primejdie au fost apoi transmise prin radio navelor din zonă. Avioanele marinei franceze s-au alăturat căutării din Tahiti, iar serviciul meteorologic al Franței a studiat vânturile pentru a calcula posibilele modele de derivă.
Când domnul Perevertilov și-a văzut nava în orizont, a făcut semn și a strigat. În mod remarcabil, unul dintre pasagerii navei a auzit „strigătul slab, uman”. Un observator a văzut o mână ridicată mai târziu și, în cele din urmă, l-a tras pe marinar în siguranță la bord.
„Voința lui de a supraviețui a fost puternică … probabil m-aș fi înecat imediat, dar el s-a menținut întotdeauna în formă și sănătos și de aceea cred că ar putea supraviețui”, a spus Marat.
Cum te recuperezi după ce ți-ai operat nasul. Sfaturi utile de la specialiști
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook