Simona Ionescu / Redactor Șef

Sursele de venit ale lui Michael Schumacher. Ce avere mai are

Sursele de venit ale lui Michael Schumacher. Ce avere mai are
Michael Schumacher este unul dintre cei mai bogați sportivi din toate timpurile, câștigând peste un miliard de dolari în cariera sa. Este al cincilea cel mai bine plătit atlet, după Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tiger Woods și Michael Jordan. La cât se ridică acum averea făcută de sportiv.

Chiar și atunci când nu concura, Michael Schumacher a câștigat 50 de milioane de dolari numai din sponsorizări. Ce se întâmplă acum cu averea sa.

În cei mai buni ani ai săi, Shell i-a plătit 10 milioane de dolari anual doar pentru a purta logo-ul lor la evenimente publice. La apogeu, a câștigat 80-100 de milioane de dolari pe an, ceea ce îl făcea cel mai bine plătit atlet la nivel mondial. A fost pe lista Forbes a celor mai bine plătiți atleți în fiecare an, de când au început să fie monitorizați în 1990. Iar atunci când a condus pentru Mercedes, ar fi încasat un salariu de 20 de milioane de dolari pe an. Alături de alte opt milioane de dolari doar ca să poarte o șapcă ”Deutsche Vermögensberatung”.

Activități filantropice

În timpul zilelor sale de curse, Schumacher a donat în mod anonim foarte mulți bani, posibil zeci sau chiar sute de milioane, pentru a ajuta organizații caritabile din întreaga lume. În ultimii săi cinci ani de curse, se spune că ar fi donat 50 de milioane de dolari către UNESCO, iar de-a lungul anilor a donat în total 1,5 milioane de euro pentru aceeași cauză.

Conform Celebrity Net Worth, averea ar fi estimată la 600 milioane de dolari. Cel mai iubit pilot al tuturor timpurilor ar avea și mai multe conace de lux pe malul lacului Geneva. Precum și o insulă privată în largul coastei Emiratelor Arabe Unite.

Ce avere mai are acum Michael Schumacher

A concurat cu Jordan, Benetton și Ferrari

Călătoria sa în curse a început la o vârstă fragedă, ceea ce i-a adus titlul de cel mai titrat pilot de Formula 1 de până acum. Între 1991 și 2006, a concurat cu Jordan, Benetton și Ferrari. Din păcate, tragedia din decembrie 2013, accidentul de ski care i-a provocat leziuni grave, i-a schimbat traiectoria vieții.

A construit o școală în Dakar

În afară de UNESCO, a construit o școală în Dakar, Senegal, pentru copiii care aveau nevoie de ea și a sprijinit un spital pentru copiii afectați de război în Sarajevo. De asemenea, a donat între 5-10 milioane de dolari Fundației Clinton. În 2003, a devenit ambasador onorific pentru Republica Serenisimă San Marino.

În 2004, a donat alte 10 milioane de dolari pentru a ajuta victimele cutremurului din Oceanul Indian, o cauză care l-a afectat personal, deoarece și-a pierdut garda de corp și pe cei doi fii ai acesteia în dezastru. În Lima, Peru, a ajutat la finanțarea Palatului pentru săraci, o organizație caritabilă care are grijă de copiii fără adăpost, oferindu-le educație, hrană, haine și adăpost.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre