Simona Ionescu / Redactor Șef

Țânțarii vă pot îmbolnăvi de sindromul Skeeter. Cât de periculoasă este această afecțiune

Țânțarii vă pot îmbolnăvi de sindromul Skeeter. Cât de periculoasă este această afecțiune
Nimeni nu suportă țânțarii, dar puține persoane știut cât de periculoasă poate fi o înțepătură de-a lor. Atenție! Vă puteți trezi cu reacții alergice severe.

Chiar dacă la prima vedere cel mai deranjant la țânțari este bâzâitul, aceștia pot transmite boli grave. Cum ar fi sindromul Skeeter.

Țânțarii vă pot îmbolnăvi de sindromul Skeeter. Cât de periculoasă este această afecțiune

Potrivit specialiștilor, cele mai periculoase sunt femelele țânțarilor, care preferă anumite categorii de persoane. Iar înțepăturile acestora pot fi rezultatul unor reacții alergice la proteinele din saliva insectelor, care este sindromul Skeeter. Această reacție inflamatorie este destul de rară și se poate instala la doar câteva ore după înțepătură. De asemenea, vă puteți trezi cu o umflătură, senzație de căldură, roșeață, mâncărime și durere.

Ce persoane sunt predispuse la înțepăturile țânțarilor

Oamenii de știință spun că victimele țânțarilor sunt cel mai adesea femeile însărcinate, persoanele supraponderale, persoanele cu grupa de sânge O. Dar și cei care au făcut efort fizic recent și persoanele care au consumat bere. Specialiștii vă avertizează să cereți ajutor medical dacă apar vânătăi lângă locul în care ați fost mușcați de un țânțar.

Sau se inflamează gâtul și apare o respirație îngreunată. În acel caz puteți avea de-a face cu anafilaxia. De asemenea, mergeți la spital dacă apare febra, greața, durerea de cap severă, oboseala, sensibilitatea la lumină, modificări neurologice.

Sucul de lămâie oprește mâncărimea

În cazul în care v-a înțepat un țânțar, puneți imediat suc de lămâie, pentru că atenuează mâncărimea. De asemenea, puteți aplica ulei de mentă direct pe înțepătură. Pentru a se retrage umflătura frecați acea porțiune cu sare sau tăiați o felie de ceapă și puneți pe locul cu probleme. De asemenea, puteți să masați locul în care ați fost înțepați de țânțari cu partea fină din interiorul unei banane.

Sursă foto: ciao

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre