Super hitul „Moșule, ce tânăr ești!” a intrat cu mulți ani în urmă în gura reprezentanților Uniunii Scriitorilor. Săndel Bălan nu s-a lăsat și acum e victorios.
Tatăl Andreei Bălan și-a văzut visul cu ochii după 23 de ani. Care e următorul pas al impresarului
23 de ani s-a luptat Săndel Bălan cu Uniunea Scriitorilor în instanță pentru a demonstra că melodia trupei Andre care face furori și acum, Moșule, ce tânăr ești, nu este un plagiat după un cântăreț grec. După atâta vreme, tatăl Andreei Bălan a câștigat procesul și urmează să primească nu mai puțin de un milion de euro. Ce vrea să facă cu banii?
„Estimarea inițială a fost de două milioane de euro”
„Aștept drepturile de autor. A fost procesul, mi s-a dat dreptate, nu este plagiat, e piesa mea, mi s-au mai cerut niște hârtii. Nu s-a încheiat toată povestea. Eu am demonstrat atunci, l-au găsit pe acest grec, omul a zis că nu seamănă niciun acord, e asemănare doar de stil, doar dacă 8 măsuri sunt la fel e plagiat, la mine nu era niciuna, m-am dus cu partitura.
Estimarea inițială a fost de două milioane de euro, piesa mea a fost difuzată în America, în Germania, în toate cluburile, și în Italia era difuzată în draci, în Franța.
„Am făcut multe piese ”Liberă la mare”, ”Prima iubire”, ”Flori de tei”, piese de piese”
Piesa are 23 de ani. Acestea sunt hit-uri adevărate. Am făcut multe piese ”Liberă la mare”, ”Prima iubire”, ”Flori de tei”, piese de piese. Suma reală ar fi cam peste un milion de euro, s-au colectat bani frumoși, la valoarea difuzărilor în străinătate. Eu cred că, da, mi se vor da acești bani, pentru că există, s-au colectat în fondul comun”, a declarat Săndel Bălan pentru Playtech.
Vrea să deschidă o școală de muzică pentru tinerii săraci și talentați
Când banii vor intra în contul lui, Săndel Bălan spune că vrea să-i investească într-o școală de muzică în Ploiești. Dar și într-o afacere din care să iasă mai mulți bani. „Din acești bani aș înființa o școală de muzică, în Ploiești, unde locuiesc, pentru tinerii săraci care nu pot face muzică, aș lucra cu ei, le-aș pune profesori de dicție, canto, atitudine, stiliști, aș forma o echipă pe care aș plăti-o eu.
Dar aș investi și într-o afacere, din care să produc ceva, să mai iasă bani, cred că din construcții, ca să susțin școala de muzică pe termen lung. Am întâlnit atât de mulți copii talentați care nu au posibilități financiare, i-aș lua și i-aș face vedete!”, a mai spus bărbatul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook