Înainte să alegi cea mai bună cremă hidratantă pentru mâinile tale e important să mai faci ceva. Să îți speli mâinile des. Folosește apă călduță, pentru a evita crăparea pielii. Alege un săpun sau un gel hidratant (cu ulei de măsline, unt de shea si aloe vera) și eventual, folosește o perie de unghii (pentru bacteriile de sub acestea). Abia după această etapă te poți preocupa de alegerea unei creme hidratante.
Folosirea cu regularitate a unei creme de mâini, după fiecare spălare, înainte de culcare și ori de câte ori le simți uscate sau crăpate, te va ajuta să ai mâini catifelate. Produsele cosmetice hidratante, precum crema de mâini, oferă pielii o cantitate extra de apă și previn uscarea acesteia. Cremele creează o barieră care împiedică apa să se evapore de la suprafața pielii. În plus, combate agenții nocivi din mediu. Hidratarea corectă face pielea frumoasă și strălucitoare și o mențin astfel mai mult timp.
Cum alegi cea mai bună cremă hidratantă pentru mâinile tale
Există o gama diversă de creme cu formule de îngrijire diferite, în funcție de ce are nevoie pielea mâinilor. Există creme pentru pielea sensibilă și uscată, dar și creme cu unt de shea pentru catifelare.
Mai sunt și creme cu extracte din flori și ulei de jojoba pentru îngrijire și parfum. În general, o cremă de mâini poate conține ulei de migdale, extract de vanilie, provitamina B5, care asigură hidratare de durată pielii mâinilor, dar și protecție față de factorii externi pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire și ridurilor.
Diferențierea cea mai simplă între creme se poate face după tipul de piele. Avem crema pentru pielea uscată, pentru cea normală sau pentru cea grasă.
Ce conțin diferitele creme de mâini
Crema pentru mâini uscate conține întotdeauna o proporție crescută de ingrediente hidratante (uleiuri) și emoliente (unturi). Cremele pentru pielea normala conțin mai puține uleiuri, având în principal rol de a hrăni și proteja. Astfel, acestea au adăugat un complex de vitamine.
Cremele pentru piele grasă nu conțin aproape deloc uleiuri, ci vitamine, minerale și alte ingrediente protectoare. Există și varianta pentru cele cu pielea foarte sensibila, ce sunt compuse în general din ingrediente naturale, fără parfum sau compuși chimici. Mai mult, în afara formulei clasice hidratante, exista cea anti-ageing și cea reparatoare (expunere la frig, soare, soluții de curățat, etc.).
Textura unei creme de mâini pentru poate fi fluidă, cremoasă sau gelatinoasă. În general, crema fluidă este preferată pentru pielea normală și grasă, iar cea cremoasă, fiind mai grasă, pentru mâini uscate sau crăpate. Textura gelatinoasă are de obicei în componență silicon, cu rolul de a crea o peliculă fină de protecție.
Alegerea cremei potrivite, după ingrediente
Substanțe hidratante care contribuie la regenerarea epidermei sunt uleiul de cocos, de măsline, de jojoba, de avocado, de sâmburi de migdale, de sâmburi de struguri.
În afara acestora există ingrediente emoliente, ce înmoaie și catifelează pielea uscată: untul de cacao, untul de shea, parafina, lanolina, vaselina.
O cremă de mâini ar mai putea conține vitaminele si minerale: A, C, K, E (cu rol și de cicatrizare). Ingrediente reparatoare pot fi și glicerina, siliconul, aloe vera (pentru cicatrizare).
Pentru crema de mâini anti-îmbătrânire importanți sunt antioxidantii, coenzima Q10 și acidul hialuronic. Pentru protecția împotriva razelor solare, verifică SPF-ul.
Sursa foto: Instagram
E aproape indecent ce face Dorian Popa cu noul său tatuaj
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook