Telefoanele care au instalată aplicația TikTok au ajuns să îi îmbogățească de-a dreptul pe cei care le vând. În timp ce în România aplicația este gratuită, în SUA aceasta a fost interzisă temporar, așa cum se știe deja. Astfel, unii antreprenori rapizi profită de situație și vând telefoane cu TikTok preinstalat pe dispozitive pentru mii de dolari online, după ce aplicația de social media a fost indisponibilă temporar în Statele Unite.
ByteDance a închis voluntar TikTok în SUA pe 19 ianuarie, cu câteva ore înainte de un termen limită care impunea companiei-mamă din China să vândă aplicația unei entități din SUA sau să fie interzisă din cauza preocupărilor legate de securitatea națională.
TikTok a fost temporar inaccesibil
TikTok a devenit inaccesibil pentru cei 170 de milioane de utilizatori din SUA, până când președintele Trump a suspendat pe 20 ianuarie interdicția de a intra în vigoare până la începutul lunii aprilie.
Deși serviciul a fost restaurat pentru utilizatorii existenți, aplicația încă nu este disponibilă pentru descărcare din magazinele de aplicații din SUA.
Telefoanele cu TikTok instalat se vând cu prețuri colosale pe eBay
Ca rezultat, telefoanele și alte dispozitive cu TikTok preinstalat au devenit brusc o marfă extrem de căutată. Zeci de anunțuri pentru telefoane și tablete echipate cu această aplicație extrem de populară au apărut pe piețele online.
Printre acestea se numără un anunț pe eBay pentru un dispozitiv descris ca un Apple iPhone 16 Pro Max complet nou, cu TikTok preinstalat, la prețul de 50.000 de dolari, sau „Cel mai bun preț oferit”. Conform site-ului eBay, aproape 80 de cumpărători urmăresc acest anunț.
Există, de asemenea, dispozitive cu TikTok preinstalat care sunt listate spre vânzare pentru doar câteva sute de dolari. Unii vânzători promovează telefoane cu conturi TikTok active, în timp ce alții spun că aplicația este instalată, dar nu este conectată la un cont.
Legea care ar interzice aplicația, „Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act” (Legea pentru protejarea americanilor de aplicațiile controlate de adversari străini), nu vizează indivizii, ci face ilegal ca magazinele de aplicații Google sau Apple, precum și serviciile de găzduire web, să distribuie sau să sprijine TikTok.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Cea mai periculoasă escrocherie. Mare atenție la ce apeluri răspundeți
- Cel mai popular film de pe Netflix. Rîzi cu lacrimi
- HOROSCOP. Zodiile care au parte de NOROC chior în următoarele 2 luni. Trag lozul câștigător!
- Pensiile ajung cu întârziere în februarie. Care este cauza
- Statul vrea banii românilor. Se achită obligatoriu până la 15 iunie. Amendă 2.000 de lei pentru cine NU plă...
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Călin Georgescu, favorit în ultimul sondaj realizat de CURS
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Parada posterioarelor bombate! Imagini de neratat cu cei mai strâmți colanți din România
- Top 10 cele mai puternice nume din Biblie. Oamenii care le poartă sunt protejați de Dumnezeu.
- Andreea Bălan, sfat din suflet pentru Alina Sorescu, după finalizarea divorțului