Simona Ionescu / Redactor Șef

Televiziunea Română, implicată în alt scandal. Are legătură cu celebra actriță Carmen Tănase și o emisiune difuzată azi

Televiziunea Română, implicată în alt scandal. Are legătură cu celebra actriță Carmen Tănase și o emisiune difuzată azi
Angajații TVR sunt implicați în tot mai multe situații ce generează scandal. După ce, zilele trecute, postul național de televiziune a fost dat în judecată de realizatoarea Marina Almășan, a început o nouă dispută cu conducerea din cauza unei alte emisiuni.

De data asta la mijloc este actrița Carmen Tănase, pe care mai marii televiziunii nu au vrut-o invitată în emisiunea „Vis sau realitate”, prezentată de Sebastian Țopescu, fiul regretatului comentator Cristian Țopescu. Deși site-ul televiziunii i-a anunțat prezența pe 31 mai.

„Emisiunea a fost filmată, montată şi promovată de către televiziunea publică, dar nu a fost difuzată” în duminica în care era programată. „Cineva din conducere a văzut promoul şi a început o discuţie pe ton ridicat în Comitetul Director”, au aflat jurnaliștii de la Libertatea.

Motivul principal: nu a fost de acord cu vaccinarea împotriva coronavirusului

Dan Turturică, preşedintele televiziunii, a făcut un scandal monstru echipei de producţie pentru invitarea actriţei Carmen Tănase. Motivul principal a fost că aceasta a fost împotriva vaccinării SARS CoV-2 şi că „este asimilată ca fiind conspiraţionistă”, susţine o sursă pentru ziarul citat.

Sebastian Felix Țopescu, fiul regretatului comentator sportiv

Drept urmare, emisiunea a fost înlocuită cu alta, unde apare cântăreața Andra Gogan. După ce scandalul a luat amploare, Televiziunea Română a decis totuși ca emisiunea lui Sebastian Țopescu, în care a fost prezentă Carmen Tănase să fie difuzată astăzi, pe 18 iunie, de la ora 16.00.

Ce invitați a mai avut în emisiune Țopescu junior

Emisiunea realizată de Sebastian Felix Țopescu „dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească, pentru o zi”.

Până acum, 10 persoane cunoscute au intrat în emisiune și au fost rând pe rând aviator (Marius Manole), designer (Alexandra Stan), stewardesă (Andra Gogan), sportivă (Patrizia Paglieri), cofetar (Marian Drăgulescu), șofer de tir (Alexandra Hristov) sau florăreasă (Margareta Nistor) și Ada Gorgan. Mai este o ultimă ediție din cele 11, care urmează să fie dată azi pe post, cu Carmen Tănase.

Emisiunea „Vis sau realitate – Creatorul de visuri”, un proiect nou al juniorului Țopescu, a făcut ceva rating. Sunt unele televiziuni care au emisiuni unde audiența este mult sub cea realizată de acesta.

Conform TVR, „cele nouă ediții ale emisiunii au avut un rating mediu de 65.000 de telespectatori pe minut, ceea ce corespunde unui rating de 0,4%, cu o cotă de piață medie de 1,5%”. E vorba de o audiență la nivel național 18+.

Marina Almășan va da în judecată TVR

Cu doar câteva zile în urmă, Marina Almășan a povestit prin ce situație trece în instituția unde lucrează de atâția ani. Povestea a început după ce televiziunea a fost somată că într-o emisiune a prezentatoarei a fost interpretată o melodie satirică care a deranjat anumite persoane. Marina Almășan susține că ceva necurat e la mijloc pentru că emisiunea a fost înregistrată, iar conducerea a aprobat difuzarea, fără să taie acea parte din montaj.

„Da, emisiunea mea de anul trecut, ca și toate celelalte, a intrat pe post având toate aprobările legale din partea conducerii TVR. Și mă bucur că toți cei ce au vizionat-o – persoane de bună credință – au considerat că  această melodie satirică, plasată într-o dezbatere educativă dintr-o emisiune de divertisment, nu face decât să accentueze și mai mult demersul nostru educativ.

Conform DEX, satira (gen care, din câte știu, nu a fost interzis, prin lege, în România) este definită ca fiind o  scriere în versuri sau în proză, în care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății, cu intenții moralizatoare. Fix asta a fost și intenția melodiei lui Daniel Iancu. Nimănui nu i-a putut trece prin cap că cineva (autorul reclamației ) va fi scandalizat de așa ceva.

Marina Almășan, în scandal cu TVR

„Am fost îndemnată să acționez în justiție TVR”

Și, mai mult, că CNA îi va da câștig de cauză, sancționând TVR. De altfel, pentru întreaga atmosferă creată ulterior în jurul meu, am fost îndemnată să acționez în justiție TVR, pentru prejudiciul  de imagine adus persoanei mele și discut acest lucru cu avocații MediaSind. Știu că în spatele acestor lucruri se ascunde cu totul altceva. Voi reveni curând asupra acestui subiect.

 „Eu nu mă mai aștept demult ca TVR să-și apere profesioniștii”

Am înțeles, bunăoară, de la niște colegi că ar fi apărut în presă titluri de genul: TVR își cere public scuze pentru situația creată… Scuze?!? Pentru ce scuze?!? Cred că n-au înțeles bine colegii mei. Cred că scuzele nu se refereau la piesa lui Daniel Iancu, ci, eventual, la cea de  la Eurovision și cu care ne-am făcut de râs la nivel european!

Eu nu mă mai aștept demult ca TVR să-și apere profesioniștii (dovadă exodul continuu de oameni valoroși ai TVR-ului către alte posturi). Dar vreau să fie măcar corect. Mai ales cu oameni care și-au dovedit loialitatea, timp de decenii”, a declarat Marina Almășan pentru Cancan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre