După această temă, profesorul aflat destul de aproape de vârsta pensionării a fost chemat la direcțiune și i s-a desfăcut contractul de muncă. Conducerea școlii spune că nu a fost potrivită expunerea copiilor de liceu la un astfel de subiect, cum este moartea. Profesorul de psihologie Jeffrey Keene, în vârstă de 63 de ani, a explicat pe Facebook că a vrut să le prezinte elevilor un exercițiu menit să îi pregătească pentru riscul intruziunii unei persoane înarmate în liceul lor, situat lângă Orlando, în Florida.
Atacuri sângeroase în școli au ucis zeci de elevi și profesori
Armele de foc au devenit principala cauză de deces pentru minorii americani în 2020, cu 4.368 de decese, înaintea accidentelor de maşină şi a supradozelor, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).
Atacurile sângeroase comise în şcoli marchează tot mai mult societatea. Statele Unite au fost zguduite în special de măcelul comis în 2012 într-o şcoală din Sandy Hook, Connecticut, în urma căruia 20 de copii au fost ucişi. Anul trecut a avut loc un alt atac cumplit, în Uvalde, Texas, când au murit 19 copii şi doi profesori.
Cu toate acestea, majoritatea americanilor rămân foarte atașați de dreptul de a purta o armă. E cunoscut faptul că doi aleşi din Tennessee au fost expulzați recent din parlamentul local pentru că s-au alăturat demonstranților care au cerut reglementări mai bune privind armele de foc, după un atac armat comis într-o școală primară din Nashville.
Profesorul le-a cerut elevilor să își scrie necrologul
În acest context, profesorul Jeffrey Keene le-a cerut elevilor săi să îşi noteze „impresiile” legate de o simulare a momentului în care mor, în urma unui atac. Miza lui a fost dă îi determine pe liceeni să reflecteze la cauzele repetării crimelor în Statele Unite, la posibilele modalităţi de a le preveni şi, prin urmare, să îşi imagineze biografia lor… post-mortem, necrologul.
Însă tema nu a fost pe placul conducerii școlii, astfel că, săptămâna trecută, el a fost concediat. Într-un comunicat de presă, autoritățile școlare îl acuză că le-a dat „teme nepotrivite” elevilor săi. Profesorul s-a apărat în presă, încă fără succes. „Nu a fost pentru a-i speria sau pentru a-i face să creadă că vor muri, ci pentru a-i ajuta să înțeleagă ce este important în viaţa lor”, a declarat el la postul NBC.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook