Simona Ionescu / Redactor Șef

Teorie șocantă despre ultimele clipe de viață ale prințului Philip. Un expert regal lansează bomba

Teorie șocantă despre ultimele clipe de viață ale prințului Philip. Un expert regal lansează bomba
La peste trei ani de la moartea prințului și la doi de la cea a reginei Elisabeta, un expert regal lansează o teorie șocantă despre ultimele clipe de viață ale prințului consort al fostei suverane.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Consortul reginei Elisabeta fusese internat în spital pentru o operație pe inimă și externat cu trei săptămâni înainte. Conform relatărilor de la acel moment, ducele și-a petrecut ultima zi din viață alături de regină, la castelul Windsor. 

O nouă teorie șocantă riscă însă să demonteze ceea ce se știa despre ultimele clipe de viață ale prințului Philip. Un expert regal a lansat personal bomba, în cartea sa lansată recent. Autorul este fostul parlamentar Gyles Brandreth, un apropiat al reginei și al prințului Philip. 

Regina Elisabeta nu ar fi fost lângă prințul Philip în ultimele clipe

Brandreth, s-a întâlnit pentru prima dată cu Regina Elisabeta în 1968, când avea doar 20 de ani, și, prin munca lor comună la Asociația Națională a Terenurilor de Joacă, l-a cunoscut de asemenea bine pe Prințul Philip timp de decenii. 

Testamentul prințului Filip. Cine sunt cei trei beneficiari fără sânge albastru
Regina Elisabeta nu ar fi fost lângă prințul Philip în ultimele clipe de viață, crede expertul regal

În cartea sa „Elisabeta: Un portret intim”, care a fost publicată după moartea Reginei, el a afirmat că, din păcate, nu crede că Elizabeth a reușit să ajungă la patul soțului ei înainte ca acesta să moară pe 9 aprilie 2021.

Expertul regal crede că regina a primit vestea după decesul prințului Philip

„Se raportase că Regina a fost lângă patul soțului ei când el a murit în dimineața zilei de 9 aprilie 2021. De fapt, nu cred că ea a fost acolo”, a afirmat autorul și expertul în familia regală. 

„Ducele de Edinburgh fusese într-un pat de spital, amenajat în camera lui de dressing de la Castelul Windsor. În acea dimineață, el a mers la baie, ajutat de o asistentă.

Autorul crede că regina Elisabeta a fost înștiințată direct de moartea prințului Philip

Când s-a întors, a spus că se simțea puțin slăbit și dorea ajutor pentru a se întoarce în pat. Asistenta a chemat valetul Ducelui și pe angajatul de încredere al Reginei, Paul Whybrew, pentru ajutor — și el a murit înainte ca Regina să fie chemată. Regina nu era încă trează. Și nu a fost chemată decât după ce un medic a venit și a constatat decesul Ducelui”, susține autorul în cartea sa. 

„Regalitatea îți oferă amabilitate, nu prietenie” 

Brandreth a spus despre apropierea sa de Philip — după moartea Ducelui — că, în ciuda amabilității pe care Prințul Consort i-a arătat-o de-a lungul anilor, a existat întotdeauna o limită în tipul de relație care putea fi construită cu membrii Familiei Regale. 

Prințul a fost, de-a lungul vieții, un adevărat suport pentru regină

„Ducele mi-a arătat o mare prietenie timp de 40 de ani, dar regalitatea îți oferă amabilitate, nu prietenie, și trebuie să ții minte diferența”, a declarat Brandreth într-un interviu. 

 Din cauza restricțiilor de distanțare socială în vigoare, funeraliile ceremoniale ale Prințului Philip de la Castelul Windsor au fost reduse, cu doar 30 de invitați prezenți, inclusiv Prințul Harry, care cu doar câteva săptămâni înainte oferise interviul său exploziv lui Oprah Winfrey.

Regina a murit la 17 luni distanță 

Prințul a fost, de-a lungul vieții, un adevărat suport pentru regină și de asemenea străbunic pentru zece nepoți. „El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani.” Acestea au fost cuvintele reginei Elisabeta a II-a, în timp ce și-a descris soțul la aniversarea nunții de aur din 1997.

La doar 17 luni mai târziu, s-a stins din viață și regina Elisabeta, la 96 de ani. Credința reginei că într-o zi ea și prințul Philip „se vor reuni” a liniștit-o pe patul de moarte. Pe deget a purtat în permanență inelul de logodnă oferit de acesta, un obiect atât de drag ei. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre