Simona Ionescu / Redactor Șef

Terenul de joacă al Reginei se deschide de Paște. Ce are de gând Elisabeta II

Terenul de joacă al Reginei se deschide de Paște. Ce are de gând Elisabeta II
Zona de joacă Sandringham, inspirată de grădina Chelsea Flower Show a lui Kate Middleton, este completă - cu o scară în spirală, casă în copac cu tobogan de 14 metri și o masă de joacă cu nisip si apă.

Terenul de joacă al Reginei se deschide astăzi, de Paștele catolic, și este imens. Acesta e inspirat de Kate Middleton. A fost construit pe Queen’s Royal Sandringham Estate din Norfolk.  Grădina „Întoarcerea la natură” a lui Kate, prezentată la ultima expoziție de flori din Chelsea, este dotată cu un leagăn din frânghie, o ascunzătoare și o casă în copac. Toate acestea pentru a încuraja copiii să se cufunde în natură.

Acum, Sandringham Estate, una din reședintele familiei regale britanice, care atrage 500.000 de vizitatori pe an, a pus ultimele detalii la punct și urmează să deschidă parcul de aventură în data de 12 aprilie. Prima etapă a noului loc de joacă împădurit, care a înlocuit o zonă de joacă mai mică existentă, este acum completă cu o serie de case în copaci și pasaje uimitoare, scrie Daily Mail.

Terenul de joacă al Reginei se deschide de Paște

Piesa centrală a locului de joacă este Turnul de apă Appleton. Acesta are o înălțime de opt metri. E inspirat de reperul victorian, care a fost construit în 1877 pentru a îmbunătăți calitatea alimentării cu apă a Sandringham House. Cabana din copac are un tobogan lung de 14 metri, o scară spiralată, mese de joacă cu pompe în partea de sus și de jos și tuburi pentru vorbit, astfel încât copiii să poată comunica.

Terenul de joacă al Reginei se deschide de Paște

Zona de joacă include, de asemenea, un spațiu special pentru copii mici.  Sunt două case conectate printr-un pod, pasarele înalte. În plus, mai e și o zonă de agrement formată din circuite cu obstacole din lemn și frânghii.

Un purtător de cuvânt al Sandringham Estate a declarat : „Dezvoltarea continuă a unei noi zone de joacă pentru copii la Sandringham face parte din lucrările de îmbunătățire ale domeniului, în vederea oferirii de facilități mai bune vizitatorilor, menținând în același timp peisajul și mediul înconjurător pentru ca toți să se bucure”.

Fazele ulterioare vor implica reamenajări și adăugiri la zona de joc centrală, bazată tot pe repere locale. Acestea includ Biserica Sfânta Maria Magdalena, unde participă Regina și familia regală la slujbele de Crăciun, și Biserica Sf. Maria, care se află lângă satul West Newton.

Există și o zonă secretă a locului de joacă

Există, de asemenea, planuri pentru o structură de joc închisă secretă. Aceasta e inspirată de Cuibul Reginei Alexandra, o casă de vară construită în 1913 pe stânca cu vedere la lacul de pe proprietatea regală. Creating Adventurous Spaces Ltd, care a proiectat locul de joacă, a descris imensul turn de apă ca fiind „o nouă caracteristică de joc revoluționară, potrivită pentru Sandringham Estate”.

Terenul de joacă al Reginei se deschide de Paște

Ca parte a amenajării Regina a fost sfătuită să planteze flori prietenoase cu liliecii în jurul noului loc de joacă. Majestății Sale i s-a spus că situl va beneficia de un sistem de plantare a florilor sălbatice. Pentru a spori oportunitățile de hrănire pentru lilieci și insectele aflate in areal.

De asemenea, a fost sfătuită să instaleze trei căsuțe pentru lilieci și două căsuțe pentru păsări în copaci. Strănepoții reginei, George, în vârstă de șapte ani, Charlotte, în vârstă cinci și Louis, în vârstă de doi ani, ar putea deveni vizitatori obișnuiți ai locului de joacă renovat.

Sursa foto: Daily Mail

Florin Salam. Ce copilărie a avut cel mai tânăr bunic din showbizul românesc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre