Simona Ionescu / Redactor Șef

Poliția a lansat portretul-robot al criminalului care a ucis doi oameni și a rănit un al treilea. Timișorenii, în teroare de aproape 24 de ore

Poliția a lansat portretul-robot al criminalului care a ucis doi oameni și a rănit un al treilea. Timișorenii, în teroare de aproape 24 de ore
O dublă crimă a avut loc, noaptea trecută, într-un apartament din zona centrală a Timișoarei. Doi bătrâni, administratoarea imobilului din Piața Țepeș Vodă  și soțul ei au fost uciși cu bestialitate în timp ce vorbeau la telefon cu un nepot din Germania. A existat și o a treia victimă.

UPDATE. În urmă cu puțin timp Poliția Timiș a transmis un potențial portret – robot al criminalului care a ucis, marți noaptea, doi pensionari, în apartamentul acestora, iar când a fost surprins de nepot l-a tăiat cu cuțitul și pe acesta.

ARTICOLUL INIȚIAL. Poliția a lansat imagini cu criminalul și face apel în rândul populației să semnaleze de îndată dacă îl recunosc. Asta, în timp ce teroarea se extinde în oraș. După fostul arbitru care ți-a mutilat soția cu ciocanul, noul atac pune la grea încercare comunitatea.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, depun toate eforturile în vederea identificării bărbatului bănuit de comiterea infracțiunii de omor calificat și tragerea acestuia la răspunderea penală.

Poliția a lansat primele imagini cu criminalul care umblă liber prin oraș

Ancheta este în plină desfășurare, se folosesc toate mijloacele și tehnica din dotare și se cooperează cu polițiștii din județele limitrofe, astfel încât rezultatele să fie pe măsură”, transmit reprezentanții Poliției Timiș. Aceștia apelează la sprijinul populației, oferind câteva semnalmente ale criminalului.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 30 – 35 de ani, 1.80 înălțime, păr brunet, nebărbierit, purta pantaloni scurți, închiși la culoare, bluză de trening cu glugă gri și un rucsac, posibil să fie rănit la mâna dreaptă (purta un bandaj improvizat), au mai transmis oamenii legii care avertizează: În cazul în care observați vreo persoană cu semnalmentele de mai sus, vă rugăm să apelați Serviciul de urgență 112 și să nu intrați în contact cu aceasta”.

Nepotul, înjunghiat și el

Dubla crimă a avut loc în timp ce bunicii vorbeau la telefon cu nepotul din Germania. Unul din ei i-a spus, la un moment dat, că se aud zgomote ciudate în locuință și că se duce să verifice. Apoi s-au auzit țipete și apelul s-a încheiat brusc. Nereușind să îi mai prindă la telefon, nepotul și-a alertat un verișor care locuia în apropiere, astfel că a ajuns foarte repede în locuința bunicilor, unde a dat peste criminal. Acesta l-a înjunghiat și pe el, după care a fugit.

Crimă la pont. Ce căuta asasinul

Dubla crimă a avut loc în apropiere de Palatul Dicasterial, sediul tuturor instanțelor civile din Timișoara. În apartament se aflau doi soţi de 75, respectiv 78 de ani. Rănit de criminalul bunicilor săi, tânărul a reușit să sune la 112 și să spună că şi-a găsit bunicii într-o baltă de sânge. Medicii care au ajuns la fața locului nu au putut decât să constate decesul victimelor.

Surse din cadrul anchetei cred că atacul ar fi avut loc la pont. Femeia era administratorul imobilului în care locuiau şi numai ce ar fi încasat întreținerea de la locatari. Se vorbește de o sumă echivalentă cu 2.500 de euro.

Criminalul a fost filmat de camerele de supraveghere din zona centrală atât înainte de a comite dubla crimă cât și după ce  părăsea locul faptei. Lângă o bancă din apropiere și-a aruncat o mănușă plină de sânge. Arma crimei, un cuțit, nu a fost găsită.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre