Simona Ionescu / Redactor Șef

Toni Iuruc și antrenorul Mouratoglou, declarații ciudate după victoria Simonei Halep. Parcă se simt cu musca pe căciulă

Toni Iuruc și antrenorul Mouratoglou, declarații ciudate după victoria Simonei Halep. Parcă se simt cu musca pe căciulă
Reacții stranii de la oameni cândva apropiați de Simona Halep. Spre dezamăgirea unora, dar spre marea bucurie a celor mai mulți, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a dat câștig de cauză Simonei Halep care, deși a fost suspendată sub acuzația de dopaj, a susținut mereu că e nevinovată și că nu avea nicio informație despre faptul că substanța incriminată s-ar afla în compoziția suplimentelor pe care le lua la indicația antrenorului său.

Primele reacții după verdictul TAS au apărut de îndată. Nu numai presa internațională și vedetele din lumea tenisului au reacționat, ci și fostul antrenor. Printre alții. Așa cum știți, marți, TAS a stabilit că sportiva nu s-a dopat în mod intenționat și se poate întoarce imediat pe teren: „Având în vedere dovezile în ansamblu, completul TAS nu a fost satisfăcut în mod confortabil că a avut loc o încălcare a regulilor anti-doping. Prin urmare, a respins această acuzație”.

Simona Halep a executat deja o suspendare provizorie din octombrie 2022. Odată cu verdictul TAS, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, care supraveghează programul anti-doping al tenisului, este obligată să-i plătească lui Halep aproximativ 18.000 de lire sterline ca și contribuție la taxele și cheltuielile sale juridice.

Antrenorul Mouratoglou face declarații ciudate

Imediat după  ce TAS a anunțat verdictul în cazul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al sportivei, a postat un scurt mesaj pe platforma X.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al sportivei, a postat un scurt mesaj pe platforma X, fără să menționeze măcar numele ei

Francezul, care și-a asumat abia mai târziu vina pentru suplimentul contaminat folosit de Simona Halep la indicațiile lui, a scris doar 9 cuvinte, în engleză, și nici măcar nu i-a menționat numele. Practic, el a  redistribuit un mesaj al lui Ahmad Nassar, președintele Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis.

Ulterior, Patrick Mouratoglou, a reacționat și pe Instagram

„Acestă nedreptate e incredibilă! Da, trebuie să se schimbe” (n.r- „The unfairness is incredible. Yes, it has to change” în engleză), a scris Mouratoglou. Ulterior, el a revenit cu o postare, la stories pe Instagram, redistribuind și aici o postare a Simonei Halep, cu mesajul „Adevărul a învins”, scris tot în limba engleză. Măcar a pus poza sportivei noastre!

Toni Iuruc a lăsat-o baltă pe Simona Halep

Lumea ar putea zice că, asemeni antrenorului Mouratoglou, și fostul soț al Simonei Halep ar avea o muscă pe căciulă. Până la urmă, Toni Iuruc a lăsat-o baltă când i-a fost mai greu și nu a avut grijă de ea, așa cum ar fi fost de așteptat de la un bărbat care îi pusese verigheta pe deget.

Fostul soț al Simonei, Toni Iuruc, o numește acum „doamna Halep” (Sursa: Instagram)

Imediat după aflarea verdictului TAS, el a făcut următoarea declarație absolut șocantă, numind-o pe fosta sa soție „doamna Halep”.

„Este o veste foarte bună, dar vă rog să mă înţelegeţi că nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Aşa cum am declarat din urmă cu doi ani, eu cred că este o decizie normală.

Doamne ajută! Mă bucur pentru ea şi atâta tot. Dar mai mult decât atât, vă rog să mă înţelegeţi, nu am ce să spun. Da, este o normalitate!”, a spus Toni Iuruc pentru Fanatik.

Simona va reveni pe teren

Simona Halep ar putea primi un wild card pentru două turnee importante. Primul turneu la care va participa Simona Halep după ce a scăpat de suspendare este cel de la Stuttgart. Dubla câştigătoare de Grand Slam va reveni în circuit chiar pe suprafaţa ei favorită, zgura. Competiţia din Germania se va desfăşura în perioada 15-21 aprilie 2024.

Dubla campioană de Grand Slam ar putea primi wildcard și la Charleston (1-7 aprilie), dar și pentru Openul Franței sau Wimbledon. E de urmărit dacă vrea să joace în barajul România – Ucraina din 12-13 aprilie. Există posibilitatea ca Horia Tecău să o cheme, întrucât meciul e pe zgură și va fi de impact.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre