Tradițiile de Anul Nou nu se opresc aici. Ca să păstrați norocul în casă și portofelul plin, pe 1 ianuarie prima persoană care intră în casă trebuie să fie un bărbat. Care trebuie să aducă în casă o crenguță cu vâsc, pâine și sare.
Spargeți un pahar alb
Și tot pentru bunăstare, bunicile spuneau că trebuie spart un pahar alb și răsturnată o cutie cu chibrituri. Și, bineînțeles, trebuie dat de pomană unei persoane amărâte. Pentru a avea parte de un an în care să depășiți toate obstacolele pe care viața vi se poate scoate în cale, consumați neapărat pește. Niciodată să nu dați bani nici 31 decembrie și nici pe 1 ianuarie, pentru că odată cu aceștia, se va duce și sporul casei.
Gospodinele prepară pâini în care se pun monede
Nu trebuie ca noaptea dintre ani să vă prindă fără bani în buzunar. Iar bancnotele cu ceea mai mare putere sunt acelea care încep cu cifra cinci. Pentru ca prosperitatea să intre în noul an, gospodinele pregătesc și pâini în care pun monede. Norocosul care va găsi o astfel de pâine poate fi convins că se va îmbogăți în 2024. Vâscul este un alt semn al norocului. Aduce noroc la bani dar și noroc în dragoste, persoanelor care se sărută sub această plantă.
Struguri și smochine pe masa de Revelion
O altă tradiție spune că la cumpăna dintre ani fiecare persoană trebuie să mănânce 12 boabe de struguri. De asemenea, smochinele trebuie să fie prezente pe masă, pentru că aduc prosperitate. Nu agățați calendarul în perete înainte de data de 1 ianuarie, pentru că veți avea ghinion și sub nici o formă în prima zi a anului nu duceți gunoiul, pentru că veți avea pagubă.
Niciodată nu puneți carne de pasăre pe masa de Revelion
În noaptea de Revelion nu e bine să se consumă carne de pui, pasăre, pentru că norocul și bunăstarea se vor împrăștia, așa cum aceste păsări împrăștie pământul cu ghearele. Nu aveți voie pe 1 ianuarie să spălați, să măturați și nici să dormiți, pentru că veți fin leneș tot anul care vine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook