Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai frumoase tradiții în Ajunul Crăciunului

Cele mai frumoase tradiții în Ajunul Crăciunului
Indiferent cum veți sărbători Ajunul Crăciunului, un lucru e sigur: dacă sunteți alături de cei dragi, nimic nu e mai important. Iată câteva tradiții simpatice din lume.

Să purtați pijamale de Crăciun alături de ceilalți membri ai familiei, să puneți ormamentele în brad, să cântați karaoke sau pur să luați cina în Ajunul Nașterii Domnului, sunt doar câteva dintre tradițiile care sunt respectate din vechime. Adunați-i laolaltă pe cei dragi și bucurați-vă de cea mai magică zi din an.

Un sărut sub vâsc?

Atât de Crăciun cât și de Anul Nou în aproape toată lumea se obișnuiește ca îndrăgostiții să se sărute sub o creangă de vâsc. Se crede că aceștia nu se vor mai despărți niciodată. Se obișnuiește ca darurile să fie împărțite nu doar în dimineața zilei de Crăciun, ci și în Ajun.

Lapte pentru Moș Crăciun

Biscuiți și lapte pentru Moș Crăciun

După ce ați copt câteva prăjituri pentru ca familia să se bucure de ele, pregătiți o farfurie de prăjituri pentru Moș Crăciun. După ce copiii merg la culcare, luați câteva mușcături din fursecuri, astfel încât să exista dovada că Moș Crăciun a fost într-adevăr acolo! În multe țări s-a păstrat obiceiul ca îndrăgostiții să se plimbe în seara de Ajun cu trăsura sau, de ce nu, cu trenul. Va fi un moment care nu se va uita niciodată. De asemenea, mulți cred că Nașterea Domnului nu va fi cum trebuie dacă în Ajun nu se va consuma un pahar cu lichior de ouă.

Îmbrăcați animalele de companie pentru sărbătoare

Îmbrăcați-vă de sărbătoare animalul de companie

Distracția de Crăciun nu trebuie să fie doar pentru oameni. Oferiți animalelor de companie o transformare pentru sărbători cu pălării amuzante, pelerine roșii și verzi și chiar căciuliță de Moș Crăciun. Vă veți distra pe cinste. Fie că sunt exagerate sau discrete, casele îmbrăcate în cele mai strălucitoare beculețe de sărbători vor stârni cu siguranță zâmbetul întregii familii.

Vin fiert cu scorțișoară în Ajunul Crăciunului

Vin fiert cu scorțișoară în Ajun

Și nu uitați de ciocolata caldă care va da un gust și mai plăcut sărbătorii. Nu uitați ca în Ajunul Crăciunului să revedeți și cele mai frumoase filme de sezon care v-au umplut sufletul de bucurie. O vor face din nou! De asemenea, Ajunul Crăciunului nu are nici un farmec dacă nu veți sta la gura sobei cu o cană cu vin fiert, depănând amintiri. Nu în ultimul rând, luați-vă familia și prietenii și mergeți la vecini cu colindul. Așa îi veți spune bun venit pruncului Iisus!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre