Simona Ionescu / Redactor Șef

Tradiții și superstiții pentru primele trei zile ale noului an

Tradiții și superstiții pentru primele trei zile ale noului an
Cu haine noi și fără lacrimi de Revelion. Așa trebuie intrat în noul an. Dar tradițiile și obiceiurile nu se opresc aici.

Legenda spune că persoanele care plâng în primele zile ale anului vor avea un an cu evenimente triste.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au păstrat obiceiul ca de Anul Nou să se îmbrace în haine noi. Iar pentru noroc, e bine să purtați haine roșii. În primele 3 zile sub nici o formă nu trebuie  să vă certați cu cineva și nici măcar să aveți discuții în contradictoriu. Nu aduceți în discuție lucrurile dureroase, pentru că veți atrage ghinionul.

Cine se naște de 1 ianuarie, va avea noroc toată viața

O veste bună pentru părinții bebelușilor care s-au născut pe 1 ianuarie. Despre acești copii se spune că toată viața vor avea noroc. În prima zi de an nu se împrumută nimic, nu se plătesc datoriile, nu se duce gunoiul și nu se fac daruri. În caz contrar, veți atrage sărăcia. Poate că ați știut despre asta de la bunici și ieri nu ați făcut aceste fapte.

Ce e bine și ce e rău să faceți în primele trei zile ale noului an

Pentru a aduce dragostea și prosperitatea în viața voastră, în primele trei zile e bine să dansați. Dacă se poate în aer liber, e și mai bine.

Ca să aveți un an îmbelșugat, se spune că nu este bine ca să faceți cheltuieli importante la început de an. Purtați, în schimb, mereu niște bani în buzunar sau în poșetă în aceste prime 3 zile.

Sursă foto: pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre