Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia de la Ferma Dacilor. Șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei și-a pierdut fiul în incendiu

Tragedia de la Ferma Dacilor. Șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei și-a pierdut fiul în incendiu
Printre cei șapte morți în incendiul de la Ferma Dacilor de află și Vlad Băiceanu, un student în vârstă de 21 de ani. Nimeni altul decât fiul generalului Petru Băiceanu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei.

La doar 21 de ani, Vlad Băiceanu, fiul șefului Direcției Generale de Informații a Armatei, generalul Petru Băiceanu, și-a pierdut dramatic viața. Tânărul, student la Universitatea din București, s-a stins în incendiul de la complexul Ferma Dacilor din Tohani. Mama băiatului este Elena Băiceanu, director în Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

În acest moment este căutată între ruine a opta persoană dispărută.

Care ar fi cauzele producerii incendiului

Până în acest moment nu se știe cu exactitate care e motivul pentru care a avut loc tragedia de la Ferma Dacilor, dar există mai mult ipoteze. Unul dintre acestea se referă la sursele de căldură improvizate care erau în mansarda pensiunii. Potrivit declarațiilor oferite de angajații pensiunii polițiștilor, la mansarda unde a izbucnit incendiul se aflau în funcțiune mai multe reșouri.

Centrala nu funcționa

Pentru că centrala nu funcționa, lucru confirmat de unul dintre turiști, patronul ar fi apelat la această soluție, pentru că rudele și prietenii acestuia au dorit mai multă căldură. De aceea, e posibil să fi fost un scurtcircuit.

Incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani

Să fi fost vorba de o mână criminală?

Pe de altă parte, criminalistul Tudorel Butoi a lansat ipoteza că incendiul ar fi putut să apară ca urmare a unei mâini criminale. „În momentul în care ai o dispoziție teritorială cu căsuțe, în care n-ai aprobări, n-ai una, n-ai alta, deranjezi vecinătățile. În egală măsură, pot să existe conflicte pe datorii neonorate, pe deranj în altă zonă a activităților respective, pe țepe pe care și le dau unii altora.

Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală câtă vreme eu vorbesc de spontaneitatea și concomitența acestor incendii. Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse. E o ipoteză, o idee”, a spus prof. psiholog criminalist Tudorel Butoi la Antena 3.

Bătaie într-o doi soți în ziua de Crăciun

Un apropiat al familiei care deține pensiunea Ferma Dacilor a povestit și despre faptul că incendiul a izbucnit după ce a început un scandal monstru între doi soți, cazați la pensiune. ”Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta…

A umplut-o de sânge pe soție. Și el, de nervi, s-a apucat… s-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a declarat acesta pentru Antena 3.

Până în prezent, în tragedia de la Ferma Dacilor și-au pierdut viața șapte persoane, dintre care trei copii, iar una este dată dispărută.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre