Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia de la Ferma Dacilor. Clubul Steaua anunță că un tată și doi copii au pierit în incendiu. UpDate

Tragedia de la Ferma Dacilor. Clubul Steaua anunță că un tată și doi copii au pierit în incendiu. UpDate
Tragedie la Ferma Dacilor, un complex turistic cunoscut din Tohani, Prahova., unde a avut loc un incendiu în ziua de Crăciun. Până în acest moment au fost găsite șase persoane carbonizate, printre care și un copil. Prefectul de Prahova, Virgil Nanu a fost primul ofical care a spus marți dimineață că sunt șapte victime, dintre care un copil. Aseară, Clubul Steaua a comunicat date despre un sportiv de-al său și familia lui.

UpDate

Tragedia de la Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova nu s-a sfârșit. Și noaptea trecută echipele de intervenție au căutat cadavrele unor persoane dispărute.

Aseară, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua a anunțat printr-un comunicat că a obținut informații pe cale neoficială că una dintre victimele decedate în incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor ar fi Luca Ene. Era jucător legitimat la grupa Under 17 a Clubului Sportiv al Armatei.

Un frate al lui Luca, Matei, şi el legitimat la CSA, este internat în spital împreună cu mama lor. „Luca, tatăl său şi fratele cel mic, Petru, se află pe lista persoanelor dispărute”, se spune în comunicatul CSA Steaua.

„Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” este la curent cu știrile referitoare la incendiul produs în dimineața zilei de astăzi, la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova.
Din nefericire, din informațiile neoficiale primite până la această oră, una dintre victimele tragicului eveniment ar fi Luca Ene, jucător legitimat la grupa Under 17 a clubului nostru. Luca se afla în vacanță pentru a petrece sărbătorile de Crăciun, alături de părinții săi și cei doi frați.
Luca, tatăl său și fratele cel mic, Petru, se află pe lista persoanelor dispărute, în timp ce mama și celălalt frate, Matei, legitimat și el la clubul nostru, sunt internați în spital pentru a primi îngrijiri medicale.
În aceste clipe grele, care țin cu sufletul la gură suflarea stelistă, suntem alături de toți cei implicați în tragicul eveniment. Asigurăm familiile celor aflați în suferință de tot sprijinul nostru”, este anunțul postat de Club e pagina de Facebook.

Știrea inițială

Tragedie fără margini în ziua de Crăciun. Șase oameni au murit carbonizați

Potrivit surselor judiciare, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca la baza incendiului de la complexul Ferma Dacilor din Tohani să fi fost o mână criminală. De asemenea, nu este exclusă nici varianta unui accident. Sursele spun că, din nefericire, complexul turistic nu ar fi avut autorizaţie de securitate la incendiu. E posibil ca micuțul care a murit în incendiul de Crăciun să fi fost chiar fiul patronului Fermei Dacilor. În urma tragediei, Parchetul Prahova a deschis anchetă.

14 autospeciale de pompieri și șapte ambulanțe

Incendiul a izbucnit după ora cinci și jumătate, iar la ora șase și câteva minute s-a sunat la 112. Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6.30, iar la fața locului au fost trimise forțe impresionante formate din 14 autospeciale de pompieri și șapte ambulanțe. „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a transmis IGPR. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 12.46 și s-a început căutarea victimelor.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea a ars generalizat. El a precizat că locuința este formată din parter şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

Conform informațiilor oferite de ISU Prahova, ferma nu avea aviz de la instituția lor. Au fost depistate șase nereguli în anul 2019 când a avut loc o „verificare pe fond”. Au fost aplicate atunci șase avertismente.

Tragedie la complexul turistic Ferma Dacilor de la Tohani

Cum a început povestea Fermei Dacilor

Povestea Fermei Dacilor a început cu zece ani în urmă, când omul de afaceri Cornel Dinicu a cumpărat terenurile „pline de mărăcini” din Tohani. La început câteva, apoi a ajuns să aibă nu mai puțin de 40 de hectare. A început să construiască o fermă cu produse bio pentru familie. Ulterior, prietenii au gustat din acele  produse, le-a plăcut foarte mult și a început să se ducă vestea.

„Așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket”, a mărturisit patronul complexului cu ceva timp în urmă.

Complex cu 30 de camere și căsuțe în copac

Pentru că toată lumea era mulțumită și cerințele au crescut, Cornel Dinicu s-a gândit să facă și altceva și a transformat grajdul cu animale într-un restaurant cu șase camere de cazare. Lucrurile au mers și mai departe și s-a ajuns la un complex cu 30 de camere, dar și căsuțe în copac. La Ferma Dacilor a ajuns chiar și celebrul vlogger Mark Wiens, care a vorbit întregii lumi despre acest loc. Odată cu lansarea episodului „Insane Food Romania”, complexul nu mai făcea față de turiști veniți din toate colțurile lumii.

E posibil ca unul dintre morți să fie chiar un copil al patronului complexului turistic

„Cu dacii din zonă a ieșit Ferma Dacilor”

Cornel Dinicu a copilărit pe dealurile de la Tohani și „mi-am adus aminte că sunt niște situri arheologice în zonă. La Budureasca, de exemplu, s-au găsit vestigii arheologice de pe vremea dacilor”. Afaceristul s-a gândit că ar putea ridica o fermă, deși dacii nu aveau așa ceva. Și „cu dacii din zonă… a ieșit Ferma Dacilor”, a mărturisit acesta. Antreprenorul spune că prietenii au fost sceptici la început, întrebându-l ce caută în „râpa aia”, dar el nu s-a lăsat.

Cornel locuiește cu familia în București

Cornel Dinicu are o familie frumoasă și cinci copii. Cel mai mare, Cornel, de 21 de ani este student, dar s-a implicat mult și în afacerea familiei. Cel mai mic moștenitor are trei ani, spun sursele. Copiii învață la București și ajung la fermă în week-end.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre