Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie în cinematografie. A murit un titan al filmului

Tragedie în cinematografie. A murit un titan al filmului
După o luptă îndelungată cu o maladie cruntă, un titan al cinematografiei din SUA a murit. Avea 84 de ani.

Titanul cinematografiei americane, David Jacobs, s-a luptat cu Alzheimer timp de mai mulți ani. Acesta a murit duminică la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank. Fiul său, Aaron, a confirmat pentru Variety vestea morții sale.

Jacobs a fost producătorul executiv al serialelor „Lois & Clark: The New Adventures of Superman”

Jacobs a creat telenovela originală „Dallas”, care a fost difuzată timp de 14 sezoane, între 1978 și 1991, și serialul reboot cu același nume care a fost difuzat între 2012 și 2014. El a fost, de asemenea, creatorul serialului secundar „Dallas”, „Knots Landing”, care a debutat în 1979 și a fost difuzat timp de 14 sezoane până în 1993.

De asemenea, Jacobs a creat împreună cu Robert Porter serialul western „Paradise”. Printre celelalte credite de scenarist se numără „Four Corners”, „Family”, „Dallas”: The Early Years”, „Kingston: Confidential” și „Bodies of Evidence”. Jacobs a fost producătorul executiv al serialelor „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” și „Homefront” de la ABC, pentru care a obținut două nominalizări la Emmy.

Consultant de creație la Dallas

„La fel ca și omologul său din anii ’70, Archie Bunker, care a dat glas prejudecăților și atitudinilor care nu mai erau acceptabile din punct de vedere social, dar care erau încă resimțite pe scară largă, J.R. s-a dovedit neașteptat de atrăgător”, scria Jacobs într-un articol din 1990 pentru The New York Times.

A murit creatorul Dallas!

Jacobs a rămas consultant de creație în Dallas pe toată durata serialului, dar a renunțat la îndatoririle sale zilnice în serial după sezonul doi, deoarece s-a concentrat pe crearea unui alt succes.

A lăsat în urmă trei copii și doi nepoți

David Jacobs s-a născut la 12 august 1939, în Baltimore, Md, Jacobs a obținut o diplomă BFA la Maryland Institute College of Art și un master în istoria artei la Hunter College din New York. A scris mai multe cărți, printre care „Master Painters of the Renaissance”, din 1968, și „Chaplin, the Movies & Charlie”, din 1975, și a scris pentru publicații precum „Esquire”, „Newsweek”, „Holiday” și „New York Times Magazine”.

A lucrat, de asemenea, ca redactor de articole pentru „American Heritage”. Jacobs are trei copii, Aaron, Molly din căsătoria cu soția sa, Diana și Albyn Hall, fiica sa din mariajul cu Lynne Oliansky. Titanul cinematografiei americane are și doi nepoți, pe Riley și Georgia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre