Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia din Craiova. Ce a făcut fiul de polițist imediat după ce a înjunghiat fata și băiatul în parc

Tragedia din Craiova. Ce a făcut fiul de polițist imediat după ce a înjunghiat fata și băiatul în parc
27 iunie 2023 a fost o zi neagră pentru locuitorii Craiovei. În jurul orei 16.00, în Grădina Botanică, o fată de 14 ani și-a pierdut viața, după ce a fost înjunghiată de Alex, un tânăr de 17 ani, elev la Liceul Militar și fiu de polițist. Tatăl agresorului este șef de post în comuna Calopăr.

De același tratament a avut parte și prietenul fetei, de 19 ani, care se zbate acum între viață și moarte, medicii încercând să facă tot ce se poate pentru a-l salva.

Crimă din gelozie?

Motivul real al crimei nu îl știe nimeni deocamdată. Surse Antena 3 CNN susțin că atacatorul a declarat în fața oamenilor legii că nu îi cunoștea pe cei doi. A trecut pe lângă ei, în timp ce se plimbau și s-a uitat insistent la fată, moment în care prietenul fetei l-a întrebat de ce o privește așa.

Fiul polițistului l-a înjurat, iar băiatul i-ar fi dat o palmă atacatorului. Acesta s-a îndepărtat puțin, și-a pus o mască, a scos o macetă și l-a înjunghiat de câteva ori în picior, gât și abdomen. Speriată, fata a început să țipe cerând ajutor, dar atacatorul a înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuțit. A murit doar pentru că a fost martoră la o crimă… Emi, tânărul de 19 ani, este acum în comă, după ce lama cuțitului ar fi pătruns prin spatele băiatului și ar fi ieșit prin partea frontală.

El este criminalul din Grădina Botanică din Craiova

„Plăgi înjunghiate, penetrante, la nivelul toracelui, mâinii stângi și antepiciorului drept”

„În UPU a fost adus de către echipajul SMURD de terapie intensiva mobilă un tânăr de 19 ani, victima unei agresiuni fizice prin înjunghiere, în stare foarte gravă, în șoc hemoragic, cu plăgi înjunghiate, penetrante, la nivelul toracelui, mâinii stângi și antepiciorului drept.

Meliss, fata de 14 ani, ucisă în Grădina Botanică

A primit îngrijiri medicale de urgență complexe, la locul solicitării, în ambulanța SMURD, cât și în UPU, fiind transferat în sala de operație chirurgie toracică, pentru a se interveni chirurgical de urgență”, au declarat reprezentanții SJUC Craiova, potrivit Oltenia TV.

Criminalul a fost prins de polițiști

Ce a făcut agresorul imediat după atac

După ce i-a înjunghiat pe cei doi, agresorul a plecat liniștit pe alee, spre ieșirea din Grădina Botanică și a trecut chiar pe lângă patrulă a polițiștilor locali. La scurt timp, un apel la 112 anunța că doi tineri plini de sânge au fost văzuți pe o alee a parcului.

Imediat au ajuns mai multe echipaje de politie, inclusiv mascați.  Polițiștii locali și-au dat seama imediat că agresorul ar putea fi chiar cel pe care îl văzuseră cu câteva minute în urmă. Au plecat imediat după el și l-au prins în apropierea Grădinii Botanice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre