Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie în lumea sportului. O mușcătură de căpușă l-a ucis pe un pilot de curse și pe iubita sa

Tragedie în lumea sportului. O mușcătură de căpușă l-a ucis pe un pilot de curse și pe iubita sa
Pilotul de curse Douglas Costa și iubita sa, Mariana Giordano, au murit la patru ore distanță unul de celălalt. Motivul e unul șocant: mușcătură de căpușă.

Cei doi au avut simptomele unei gripe, dar după ce li s-au făcut toate analizele, medicii au dat verdictul: febra pătată a Munților Stâncoși, cauzată de o mușcătură de căpușă.

Pe data de 27 mai, cei au vizitat o zonă rurală din Campinas și nu peste mult timp au început să apară și primele simptome de boală. E vorba de febră, dureri și erupții roșii. La bărbat s-au instalat la AMG Cup Brasil, iar pe 7 iunie pilotul a fost transportat la spitalul din Jundiai, în São Paulo. În aceeași unitate spitalicească a fost internată și logodnica pilotului, Mariana Giordano, care se simțea rău de două zile, din cauza febrei.

Pilotul și iubita lui au murit la patru ore distanță

Cei doi au murit pe data de 8 iunie, la patru ore distanță unul de celălalt. După ce specialiștii de la Institutul Adolfo Lutz din São Paulo au examinat probele biologice, au descoperit și cauza morții. Potrivit informațiilor oferite de Fanpage, fratele tinerei, a dat prima declarație: „Duminică i s-a administrat adrenalină și s-a simțit din nou bine.

Pilotul și iubita sa au murit din cauza unei mușcături de căpușă

Luni a mers la universitate pentru un curs pe care îl termina. Noaptea a început să se simtă foarte rău și a fost internată în spital. Marți a fost transferată la terapie intensivă și a murit joi. Douglas a murit la prânz, iar ea a murit la ora 16.00”.

„Știm ce persoană admirabilă a fost Douglas”

AMG Cup Brasil a emis o notă cu privire la decesul pilotului: „Tuturor membrilor familiei și prietenilor, cele mai profunde condoleanțe. Știm ce persoană admirabilă a fost Douglas și cum va lăsa, fără îndoială, un mare gol în inimile tuturor celor care au avut onoarea și plăcerea de a-l cunoaște”.

Ce este febra pătată a Munților Stâncoși

Febra pătată a Munților Stâncoși sau febra Rocky Mountain apare ca urmare a unei infecții bacteriene care se transmite prin intermediul căpușelor. Potrivit specialiștilor, această boală afectează aproape 2000 de persoane anual, în mod special locuitori din SUA, din aprilie până în septembrie. Boala nu se transmite prin contact interuman.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre