Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie în Napoli. Două mașini au fost înghițite de asfalt. FOTO

Tragedie în Napoli. Două mașini au fost înghițite de asfalt. FOTO
Orașul Napoli din Italia a fost zguduit de o tragedie în această dimineață, după ce asfaltul a înghițit pur și simplu două mașini. Nu este prima oară când orașul se confruntă cu astfel de probleme.

O prăpastie s-a deschis pur și simplu pe un drum asfaltat din districtul Vomero al orașului Napoli în dimineața de miercuri, înghițind două mașini cu oameni în interior. Înregistrări video publicate pe rețelele de socializare miercuri dimineața au arătat scene de panică în timp ce pasagerii au ieșit din mașini sub un val de apă.

Ocupanții vehiculelor au fost salvați și nimeni nu a fost rănit în incident, care se crede că a fost cauzat de o scurgere de apă. „Ajungeam de pe Via Bonito când, întorcându-ne spre Via Morghen, pământul de sub noi s-a prăbușit. Ne-am trezit brusc înghițiți sub pământ,” a spus consilierul local Giulio Delle Donne, care se afla în una dintre mașini, pentru site-ul de știri Fanpage.

Consilierul local și ceilalți pasageri, scoși din apă de către armată

„Am avut noroc pentru că în acel moment era o patrulă a armatei italiene în zonă. Soldații ne-au tras din groapă cu mâinile lor. Odată cu drumul, un copac și un stâlp de iluminat s-au prăbușit. Am fost fericit la câteva secunde după ce am ieșit din compartimentul pasagerilor. Câteva secunde în plus și ar fi putut fi mort”, a mai declarat consilierul local.

Napoli masini
Mașini din Napoli înghițite de groapa din șosea

Consiliul municipal Napoli a declarat că verificările inițiale par să arate o problemă cu canalizarea, adăugând într-un mesaj pe rețeaua de socializare X că poliția locală, pompierii și muncitorii de la compania de apă a orașului se aflau la fața locului. Cantități semnificative de apă au pătruns pe Via Kerbaker, sub locul prăbușirii, unde terasele și apartamentele au fost inundate.

Un liceu și un bloc de locuințe, evacuate

„Conducta de alimentare cu apă a fost închisă și astfel furnizarea de apă a fost întreruptă în zona San Martino și de la Piazza Vanvitelli în sus,” a spus consiliul local într-o declarație.

Napoli masini
La Napoli s-a deschis anchetă. Sursa foto: X

Liceul Salesiani din apropiere a fost închis ca măsură de precauție, și se așteaptă ca o clădire de lângă groapă, de pe Via Morghen, să fie evacuată în timp ce muncitorii rezolvă problema.

Aceasta nu este nici pe departe prima dată când o astfel  de prăbușire a asfaltului a avut loc în Napoli. Chiar luna trecută, Via Manzoni a fost închisă după ce prăbușirea unei alte conducte de canalizare a provocat apariția unei gropi în drum.

Chestionat de jurnaliști miercuri, primarul Gaetano Manfredi a pus problema pe seama lipsei de întreținere regulată din trecut: ”Avem o situație la sistemul de canalizare care nu a avut întreținere de mulți, mulți ani. Am pus în aplicare proiecte de monitorizare, pentru a efectua întreținerea preventivă. Facem și lucrări majore de curățenie”, a declarat acesta. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre