Simona Ionescu / Redactor Șef

Up Date. Unul dintre cei patru elevi îngropați sub peretele prăbușit la Odorheiul Secuiesc a murit. O fată e grav rănită

Up Date. Unul dintre cei patru elevi îngropați sub peretele prăbușit la Odorheiul Secuiesc a murit. O fată e grav rănită
Situație înfiorătoare la Odorheiul Secuiesc, la internatul unui liceu, chiar înainte de Crăciun. Un perete cu o suprafață de 200 mp a căzut peste patru copii.

Crăciun trist la Odorheiul Secuiesc. O clădire veche de peste 100 de ani a cedat, iar un perete a căzut peste patru copii. Este vorba de un internat al liceului Tamași Aron, care a fost de mai multe ori renovat, inclusiv cu bani de la Budapesta. Probabil, s-a făcut treabă de mântuială.

Up Date. Ora 18.45

Autoritățile au anunțat că cea de-a patra victimă prinsă sub dărâmături, un băiat de 17 ani, a murit. O fată, scoasă și ea de sub mormanul de cărămizi, este grav rănită și medicii spun că e posibil să rămână paralizată pe viață.

Președintele Klaus Iohannis a transmis și el condoleanțe.

Știrea inițială

Potrivit informațiilor oferite de ISU Harghita, au fost prinși sub dărâmături la Odorheiul Secuiesc patru adolescenți. Trei copii au fost salvați, dar unul este semiconștient, celălalt conștient. Al treilea copil a fost în stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de recurscitare și a răspus. A fost transportat de urgență și el la spital.

Nenorocirea a avut loc la internatul liceului Tamași Aron. ISU face în acest moment eforturi pentru a salva și cel de-al patrulea adolescent, dar se crede că ar mai fi și alte persoane prinse sub dărâmături.

Comunicatul ISU Harghita

„Azi la ora 16:00 a fost anunțat faptul că s-a prăbușit un perete la internatul Liceului Tamási Áron din Municipiul Odorheiul Secuiesc, cu posibili minori surprinși sub dărâmături. Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătrați. Din primele informații ar fi vorba despre patru minori prinși sub dărâmături dintre care doi au fost extrași și predați echipajelor medicale. Misiunea este în dinamică. Se continuă acțiunile de căutare-salvare a posibilelor victime”, a comunicat ISU Harghita.

Up Date. 0ra 18.10

Ligia Deca, ministrul Educației a avut o intervenție la tv în care a spus că se vor lua măsuri pentru reabilitarea clădirii, se va face și anchetă. Probabil că dânsa nu a aflat la acest moment că această clădirea a internatului, construită la anul 1890, a fost reabilitată în ultimii 33 de ani de trei ori. Autoritățile locale, însă, știu și sunt răspunzătoare pentru faptul în care au fost făcute aceste reabilitări.

Up Date. ora 18.30

La fața locului sunt zeci de pompieri de intervenție de la ISU Harghita. Ei caută încă cel de-al patrulea elev despre care se știe, dar degajează cărămizile și resturile din clădirea prăbușită pentru a descoperi și alte eventuale persoane necunoscute prinse sub dărâmături.

La nivelul județului s-a constituit un grup de criză. În mod cert, căutările se vor desfășura și peste noapte, la lumina reflectoarelor. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele de intervenție sunt suplimentate cu container multirisc, echipaj complet.

Up Date. ora 18.45

Echipa de căutare a descoperit și cea de-a patra victimă și a comunicat verbal cu ea. În urmă cu câteva minute, pompierii au reușit să scoată de sub dărâmături și acest elev, care a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre