Atenția la apa pe care o consumați trebuie să fie sporită. Ce trebuie să faceți pentru a fi siguri că nu sunteți în pericol.
Transformați apa de la robinet în apă potabilă. Cele mai sigure și ieftine metode
Apa ajunge în locuința oricăruia după ce parcurge sute de kilometri prin tot felul de țevi, de aceea în ultima perioadă se pune la îndoială calitatea acesteia. Ce se poate face pentru a fi siguri că beți o apă curată? Trebuie filtrată. Specialiștii recomandă oricărei persoane să aibă în casă un sistem de stocare, filtrare și pompare a apei. În acest fel veți fi siguri că sănătatea dumneavoastră nu va fi pusă în pericol.
Schimbați țevile ruginite și învechite
Foarte important este să aveți grijă și la țevile ruginite sau învechite sau chiar la cele care au atins deja perioada garanției. Chemați specialiștii, faceți verificări pentru a preîntâmpina eventualele probleme care se pot ivi. Nu odată s-a întâmplat să vă treziți cu țevile principale fisurate sau sparte. De asemenea, nu uitați și de mentenanța țevilor, pentru că acestea trebuie să fie mereu curate.
Nu uitați nici de fosele septice
Persoanele care au fose septice trebuie să nu uite că și acestea au mare nevoie de întreținere. Pentru că umplerea unei fose septice poate conduce la un adevărat dezastru. Drept urmare, nu lăsați ca reziduurile dintr-o fosă septică să ajungă la sol, pentru că atunci totul se va contamina.
Puneți apa la fiert
De asemenea, puteți opta și pentru soluția veche a bunicii, dar extrem de bună: puneți apa la fiert. Folosiți o oală nouă cu gura cât mai largă și lăsați să clocotească cel puțin un sfert de oră. După ce apa s-a răcit, introduceți o lingură de argint și cojile unui măr foarte bine spălat și lăsați peste noapte.
Argintul are capacitatea de a purifica apa, iar cojile de măr o vitaminizează. Pentru un gust mult mai bun, puteți adăuga și o frunză de busuioc. Înainte să consumați apa, stoarceți puțină lămâie. Depozitați această apă în sticle curate, dar nu de plastic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook