Simona Ionescu / Redactor Șef

Transformați cozonacul de la Paște în cea mai delicioasă prăjitură. Iată cât de simplu se face

Transformați cozonacul de la Paște în cea mai delicioasă prăjitură. Iată cât de simplu se face
Cu siguranță faceți parte din categoria celor care au rămas cu destul cozonac după sărbătorile pascale. Nu-l aruncați, pentru că veți pregăti un alt desert foarte bun.

Doriți un desert cum n-ați mai mâncat până acum? Îl puteți pregăti folosind cozonacul care v-a rămas de la Paște.

Transformați cozonacul de la Paște în cea mai delicioasă prăjitură. Iată cât de simplu se face

Gospodinelor care au rămas cu cozonac de la Paște le venim în ajutor cu o rețetă excepțională: budincă din cozonac cu sos de ciocolată. E un desert minunat, care se prepară extrem de ușor, așa încât veți satisface toate gusturile și, cu siguranță, veți repeta momentul.

Pentru că are un gust cu adevărat senzațional. Pentru a pregăti această prăjitură aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 g cozonac uscat, 5 ouă, 300 ml lapte, 2 linguri cu zahăr, 1 linguriță cu coajă de portocală, 50 g ciocolată, 4 linguri cu lapte dulce.

Mod de preparare

Pentru început amestecați într-un vas ouăle, zahărul, coaja de portocală şi laptele. După ce zahărul s-a topit bine, adăugați cozonacul tăiat sub formă de cubuleţe. Pentru această prăjitură veți avea nevoie de forme de brioșe, care se vor unge cu ung. Dacă nu aveți, puteți utiliza și tava de cuptor, dar aveți grijă să distribuiți produsul în mod egal.

Se introduce la cuptorul încălzit în prealabil la 160 grade. Se va lăsa în jur de o jumătate de oră, perioadă în care vă veți ocupa de pregătirea sosului de ciocolată. Rupeți ciocolata în bucăți potrivite și topiți pe aragaz sau la bain-marie. Puneți apoi peste ciocolată patru linguri cu lapte.

E important să se formeze un sos cât mai fluid, care se va turna apoi peste budinca scoasă din cuptor. Puteți să mâncați dulcele fie simplu sau, pentru un gust mult mai bun, puteți pune deasupra frișcă. Orice ați alege, e un desert care vă va pune la grea încercare silueta, pentru că nu vă veți putea opri doar la o singură porție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre