Simona Ionescu / Redactor Șef

Trebuie să vă gândiți serios să faceți schimbări în gospodărie. UE a transmis lista

Trebuie să vă gândiți serios să faceți schimbări în gospodărie. UE a transmis lista
Uniunea Europeană este foarte preocupată de poluare, iar acum vine cu o nouă directivă pentru statele coaliției. E vorba despre aparatele electrice din casa fiecăruia care trebuie înlocuite neapărat.  

Este ultima veste de la UE. Europarlamentarii au considerat că se impun standarde și reguli stricte pentru frigidere, boilere și multe altele. Ideologia verde urmărește eliminarea poluării într-o abordare treptată, inclusiv eliminarea mașinilor pe benzină și diesel până în 2035, lucru anunțat deja. Acum, însă, electrocasnicele sunt în atenția UE, care a elaborat planuri de înlocuire a celor mai poluante echipamente.

Aparatele electrocasnice pe care UE vrea să le înlocuim

La început a fost vorba de mașinile pe benzină și diesel, care vor trebui practic să dispară până în 2035 pentru că nu corespund standardelor. Pe piață trebuie să-și facă loc autovehiculele electrice, în proporție din ce în ce mai mare. Apoi s-a pus problema caselor, a căror eficiență energetică trebuie optimizată cu mari cheltuieli din cauza cunoscutei directive EPB. Acum s-a făcut listă cu  electrocasnicele ce trebuie schimbate.

Europenii trebuie să înlocuiască frigiderele și aragazele, în prima fază. vor fi casate şi trecerea la aragazele cu inducție , care sunt mai puțin poluante si care, în plus, reduc timpii de gatire. Apoi, aparatele de aer condiționat, în ciuda răcorii pe care o aduc, reprezintă o provocare pentru directivele verzi ale UE.

De asemenea, utilizarea hidrofluorocarburilor, un mare emițător de gaze cu efect de seră, a determinat impunerea unor termene stricte pentru înlocuirea acestor echipamente. Chiar și vara viitoare ar putea aduce nevoia de a investi în aparate noi pentru a rămâne răcoriți.

Ne convine, nu ne convine, trebuie să ne adaptăm!

Sunt și multe critici în presa europeană. Cetățenii trebuie să se adapteze la noile norme ecologice impuse de Bruxelles. Această abordare reprezintă o transformare forțată în modul în care trăim, punând în prim-plan ideologia verde.

Uniunea Europeană continuă să accelereze Green Deal, o lungă teorie de obligații nebănuite, extinsă la toate statele membre ale UE.

Dezbaterile asupra cauzelor schimbărilor climatice continuă, cu unele voci ridicând întrebarea dacă principalele emisii vin din frigiderele noastre sau din fabrici și industrii neatinse de directivele verzi ale UE. În timp ce eforturile se concentrează pe electrocasnice, există întrebări asupra eficacității reale a acestor măsuri în combaterea poluării globale.

Vrem nu vrem, UE ne obligă să înlocuim a acestui tip de instalații de la 1 ianuarie 2024, scrie ilparagone.it., citat de evz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre