Simona Ionescu / Redactor Șef

Tristețe mare în lumea desenelor animate. Creatorul Scooby-Doo s-a stins din viață

Tristețe mare în lumea desenelor animate. Creatorul Scooby-Doo s-a stins din viață
Legendarul co-creator al uneia dintre cele mai cunoscute desene animate din lume, Joe Ruby, s-a stins din viață.

Co-creatorul Scooby-Doo, Where Are You ar fi murit din cauze naturale în Westlake Village, California. Joe s-a născut în Los Angeles și a luat parte la producția uneia dintre cele mai iubite animații din toate timpurile, alături de Ken Spears.

Desenul animat Scooby-Doo

Celebra serie a avut premiera în anul 1969 și o urmărește pe Great Dane Scooby-Doo în rezolvarea misterelor alături de Shaggy, Velma, Daphne și Fred.

Desenul animat a fost difuzat pe postul CBS până în 1976 și a avut un succes uriaș. Acesta a avut numeroase reinterpretări precum și adaptări de film. Joe a fost, de asemenea, scriitorul serialului Planet of the Apes în 1974 și al filmului de groază Rumpelstiltskin în 1995.

Alături de Ken Spears a deschis Ruby-Spears Productions, companie care a creat celebre animații precum Alvin and the Chipmunks, Mister T, Superman și Thundarr the Barbarian.

Cum a luat naștere celebra animație

„Nu a existat nicio trezire de moment sau așa ceva. Am făcut niște caricaturi animate cu ani înainte, dar niciodată nu am urmărit asta prea mult. A fost doar o oportunitate ciudată  care a venit la Hanna-Barbera în 1959. Aveau nevoie disperată de oameni pentru a scrie deschideri scurte, închideri și bucăți de legătură pentru Huck Hound și Yogi Bear Shows. Atât Ken, cât și cu mine am început să le scriem, în timp ce lucram la joburile noastre obișnuite în departamentul editorial”, a povestit Joe despre modul în care a început să scrie.

Ken Spears a mărturisit în cadrul unui interviu că nu se aștepta ca animația Scooby Doo să aibă un așa succes. A spus că el și Joe „se simțeau îngrijorați că nu va dura decât un sezon”.

Adevărul despre indidentul din Mykonos. De ce Harry Maguire a crezut că e răpit

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre