Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucul care păstrează morcovii proaspeți pentru foarte mult timp

Trucul care păstrează morcovii proaspeți pentru foarte mult timp
Puteți prelungi durata de valabilitate a morcovilor cu patru săptămâni, întrucât s-a descoperit acum că majoritatea dintre noi îi depozităm greșit în bucătărie. Iată locul cel mai potrivit.

Morcovii sunt o parte esențială a oricărei liste de cumpărături de alimente și nu este nimic mai rău decât să cumperi legume proaspete doar pentru a descoperi după câteva zile că au mucegăit sau sunt lipicioase. Iată locul potrivit unde trebuie să fie depozitați morcovii.

Nu aruncați morcovii în sertarul din frigider

Specialiștii spun că morcovii s-ar putea să se strice mult mai repede dacă sunt depozitați într-un mod greșit. Și niciodată nu trebuie așezați în sertarul frigiderului. Amanda Rocchio, un antrenor nutriționist și bucătar, a explicat care este cel mai „corect mod” de a păstra aceste legume. „Nu este nevoie să vă faceți grij.

Probabil că ți-ai depozitat morcovii într-un mod greșit, lasă-mă să-ți arăt ce trebuie să faci corect. Fie că preferați să cumpărați morcovi întregi sau preferați să luați o pungă de morcovi mici, probabil că îi aruncați într-un sertar al frigiderului”, a spus aceasta. Specialistul susține că cel mai bun mod ca morcovii să rămână proaspeți este să îi scoateți din ambalaj, să umpleți un recipient cu apă, să așezați apoi morcovii în acesta și să introduceți recipientul în mijlocul frigiderului. „Pot rezista săptămâni la rând”, susține aceasta.

Expunerea la umiditatea din frigider îi va strica

Locul potrivit unde să depozitați morcovii

Păstrați morcovii într-un recipient umplut cu apă și cu capac, deoarece expunerea la umiditatea din frigider îi va strica. Asigurați-vă că schimbați apa din recipient la fiecare cinci-șase zile, ceea ce ajută, de asemenea, la menținerea prospețimii morcovilor. Această metodă îi va conserva și va prelungi durata de depozitare a morcovilor timp de câteva săptămâni, ceea ce vă poate ajuta să economisiți bani la cumpărăturile alimentare.

Atunci când sunt plasați într-un sertar al frigiderului, fluctuațiile de temperatură cauzate de deschiderea sertarului vor avea un impact asupra calității și duratei de păstrare a morcovilor. Dacă umiditatea este prea mare pentru morcovi, poate duce la mucegăirea acestora, în timp ce o umiditate scăzută îi va face să se deshidrateze și să se deterioreze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre