Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucul simplu și eficient iubit de șoferi în această iarnă. Cu doar câțiva lei dezghețați rapid parbrizul de la mașină

Trucul simplu și eficient iubit de șoferi în această iarnă. Cu doar câțiva lei dezghețați rapid parbrizul de la mașină
Unul dintre cele mai grele momente de care au parte toți șoferii când iarna își face de cap este dezghețatul parbrizului de la mașină.

Decât să plătiți bani mulți pe tot felul de soluții, mai bine apelați la doar două ingrediente simple și cu efect garantat. Iată ce aveți de făcut.

Dezghețatul parbrizului mașinilor pe timp de iarnă este un lucru greu și care aduce mult stres șoferilor. Există însă o soluție extrem de simplă care vă scapă de probleme. Trebuie să încercați acest truc și situația va reveni la normal. Aveți nevoie doar de două ingrediente: detergent de vase și apă.

Puneți într-un vas o lingură cu detergent de vase și un 1/3 apă. Pentru ca parbrizul să strălucească, e bine să adăugați și 2/3 alcool. Amestecați totul foarte bine și aplicați imediat pe parbrizul înghețat. Durează mai puțin de un minut și veți rămâne pur și simplu surprinși de rezultatul final.

Glicerina, un alt ajutor prețios pentru șoferi

Un alt produs ieftin care vă ajută să curățați iarna parbrizele atât pe interior cât și pe exterior este glicerina. Întrucât detergenții din comerț sunt toxici pentru plămâni, v-ar fi de ajutor să curățați parbrizul mașinii stropindu-l pur și simplu cu sifon. Ștergeți apoi cu grijă și veți avea ceea ce vă doriți. Multe persoane obișnuiesc să șteargă parbrizul mașinii cu piele de căprioară.

Nimic greșit în asta, doar că după ce veți face operațiunea, e bine să spălați pielea de căprioară în apă cu sare, să stoarceți și apoi să mai spălați odată în apă cu săpun. Veți vedea că pielea de căprioară va deveni mult mai moale. Dacă vreți ca parbrizul să strălucească, amestecați patru căni cu apă cu trei căni cu vodcă și două lingurițe cu detergent de vase.

E o altă soluție perfectă de curățare. Legea în vigoare spune că toți șoferii sunt obligați să curețe nu doar parbrizul, ci și geamurile laterale și luneta mașinii. Cine nu face ceea ce trebuie, va plăti amendă usturătoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre