Nu există persoană care să nu aibă în casă măcar un corp de mobilă care să se fi zgâriat. Nu e un capăt de țară, pentru că remediile naturale sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă transforma casa.
Zațul de cafea, un ajutor prețios
Ce spuneți să încercați pentru început cu zațul de cafea? Cu o singură observație, remediul este util pentru persoanele care au în casă mobilă închisă la culoare, în caz contrar veți avea probleme cu petele. Îmbibați o dischetă sau o bucățică de lavetă de bumbac în zaț de cafea și ștergeți zgârietura.
Veți rămâne surprinși să vedeți cum zgârieturile vor fi mascate și aproape că nu se va mai vedea nimic. Pentru un miros plăcut, puneți două, trei picături de esență de vanilie în zațul de cafea. De asemenea, amestecați o cană cu apă caldă, cu o cană cu oţet şi o jumătate de ceaşcă cu zaţ de cafea. Lăsați soluția o oră într-un recipient cu pulverizator, apoi dați un puf pe mobilier.
Frecați cu miez de nucă
Dacă zgârieturile sunt superficiale, amestecați o parte ulei de măsline cu zeamă de lămâie. Luați o pensulă subțire și aplicați soluție pe partea de mobilă cu probleme. Lăsați să acționeze în jur de 10-15 minute și la final ștergeți cu o lavetă umedă. În cazul în care problema nu s-a rezolvat, apelați la ajutorul miezului de nucă. Frecați cu acesta în diagonală zgârietura și lăsați o oră. Ulterior lustruiți cu o cârpă moale și curată.
Amestecați ceară de albine cu puțin colorant
Pentru crăpăturile din mobilă, zgârieturi dar și dacă mobila are ceva imperfecțiuni, este foarte bună ceara de albine. Se amestecă ceară cu puțin colorant și se freacă bine mobila. Se lasă puțin să se usuce, apoi se lustruiește cu un burete moale. Dacă zgârieturile sunt profunde, umpleți chiar și găurile formate cu ceara de albine. Dacă pe mobilă sunt zgârieturi albe, atunci folosiți ceai negru.
Se prepară un ceai cât mai concentrat, se lasă să se răcească și se introduceți în poțiune un bețișor de urechi. Ulterior, se freacă ușor mobila. Efectul este pur și simplu fantastic. Dacă aveți crăpături mari, folosiți maioneza. Se pune pe o bucățică de dischetă, se freacă bine zona crăpată, se elimină excesul și se lasă să acționeze trei zile. Fisurile veți spune că nu au existat niciodată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook