Cele mai bune și mai ieftine rețete de maioneză vegetală. Postul Paștelui va fi mult mai ușor

Cele mai bune și mai ieftine rețete de maioneză vegetală. Postul Paștelui va fi mult mai ușor
Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc preparatele cu maioneză, aveți la dispoziție câteva rețete minunate de maioneză, dar de post.

Sunt gustoase, se prepară foarte repede și, în plus sunt foarte ieftine. Iată cât de repede veți pregăti maioneză vegetală. Mai mult, nu îngrașă, așa că pot fi consumate de oricine.

O rețetă de maioneză mai puțin cunoscută, dar extraordinar de bună, este cea obținută din orez. Ingredientele necesare sunt:  1 cană cu orez fiert, 3 linguri cu ulei de floarea soarelui presat la rece, ½ linguriță cu muștar, 1 lingură cu zeamă de lămâie, ½ linguriță cu sare, 200 ml apă.

Mixați foarte bine, iar după ce maioneza se întărește, introduceți la frigider. Veți fi extrem de mulțumiți de rezultat.

Maioneză din cartof

Pentru a pregăti maioneza din cartof, aveți nevoie de 1 cartof mediu/mare fiert, 2 linguri cu zeamă de lămâie, cinci-șase linguri cu ulei de floarea soarelui presat la rece, un vârf de sare și ½ linguriță cu muștar. Puneți cartofii la fiert, lăsați să se răcească, apoi curățați-i și pasați foarte bine. În piureul obținut, puneți ulei puțin câte puțin, pentru a nu se tăia, muștarul și zeama de lămâie. După ce obțineți consistența dorită, puneți sare după gust.

Maioneză din avocado

Pentru o excepțională maioneză din avocado, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 avocado mediu, ½ linguriță cu muștar, 3 linguri cu ulei de floarea soarelui presat la rece, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 1-2 căței de usturoi sau câteva frunze de leurdă.

Mod de preparare

Alegeți un avocado foarte bine copt, pe care-l pasați cât puteți de bine. Adăugați imediat zeama de lămâie, sare și muștarul și tot de la început e bine să puneți și leurda sau usturoiul. Adăugați treptat uleiul și mixați până când veți obține un produs ca o cremă fină. Introduceți la frigider.

Maioneză din lapte de soia

De asemenea, pentru Postul Paștelui puteți opta și pentru o minunată maioneză din lapte de soia. Veți avea nevoie de 125 ml lapte de soia, 250 ml de ulei de floarea soarelui, 1 lingură cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu muștar, sare, piper.

Mod de preparare

Puneți laptele, uleiul și zeama de lămâie într-un vas mai înalt, introduceți blenderul și mixați câteva minute până când constatați că s-a îngroșat compoziția, devenind asemănătoare cu smântâna. Depozitați în borcan și păstrați la frigider, dar nu mai mult de trei zile.

Recomandarile noastre