Cea mai interesantă salată de vinete, cu avocado. Parcă e cu maioneză, dar e 100% vegană

Cea mai interesantă salată de vinete, cu avocado. Parcă e cu maioneză, dar e 100% vegană
Iubim salata de vinete, iar deja e sezonul ei. Gospodinele o pregătesc în toate felurile posibile și, de ceva vreme, a prins bine trendul libanez  / turcesc, salata de vinete cu iaurt.

Dar, oricine va recunoaște că nu există mai bună salată de vinete precum cea clasică, cu maioneză. Însă atunci când ții dietă, parcă maioneza și uleiul din ea nu pre îți surâde. Plus că și veganii ar mânca, iar oul din compoziție nu le pică bine. Pentru toți aceștia există o soluție și e delicioasă. A fost testată, vorbim din proprie experiență: salată de vinete cu avocado. Fructele dce avocado înlocuiesc cu succes maioneza.

Avocado, sănătate curată

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular. Probabil ai observat că în multe alte articole de până acum ți-am spus că organismul nostru are nevoie de toate tipurile de substanțe, inclusiv grăsimi. Important este ca acestea să fie de calitate, cum sunt cele din avocado. Grăsimile mononesaturate, de pildă, combat rezistența la insulină și reglează nivelul de glucoză din sânge, scrie Doc.ro.

Pe lângă grăsimi mononesaturate, fructul de avocado conține și multe vitamine și minerale: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți. Pentru a păstra cât mai multe dintre aceste substanțe, recomandarea e ca, în general să consumi avocado crud sau gătit foarte puțin, la aburi sau la cuptor.

Ingrediente pentru salată de vinete cu avocado

2 vinete de mărime medie

3 avocado medii

Jumătate de lămâie ( zeama)

Sare, piper după gust

Frunze de busuioc – opțional

Usturoi, ceapă, ardei iute – opțional

Mod de preparare

Vinetele se coc și apoi se curăță și se scurg. Separat, cele trei fructe de avocado se curăță de coajă și sâmburi. Stoarceți lămâia peste pulpa lor și blendați. Adăugați apoi vinetele și continuați blendarea. La final, condimentați cu sare și piper după gust. Adăugai frunzele de busuioc mărunțite, ceapă sau usturoi ( ambele sau niciun astfel de condiment, în funcție de preferințe). Dacă optați pentru ardei iute, rețineți că el intră în orice combinație, adică folosirea lui nu exclude alte condimente.