Mic dejun de răsfăț. Rețetă delicioasă de clătite de orez cu somon afumat

Mic dejun de răsfăț. Rețetă delicioasă de clătite de orez cu somon afumat
Un aperitiv de duminică. Un aperitiv diferit, consistent, un mic dejun perfect pentru o zi de răsfăţ.

Clătitele de orez sunt excelente, iar somonul afumat se potriveşte perfect, mai ales cu iaurtul parfumat cu coajă de lămâie şi mărar. O combinaţie extraordinară pe care cu siguranţă o veţi repeta, ne garantează Liana Sabău, blogerul nostru culinar, care ne recomandă cu drag această reţetă inedită. Explicaţiile şi pozele în paşi le găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Înainte de a începe prepararea, vă recomandăm să folosiți lămâie dintr-o cultură ecologică, și mărar cumpărat dintr-o sursă sigură. Veți pregăti deliciosul aperitiv în mai puțin de o oră.

Ingrediente pentru clătite de orez cu somon afumat

150g orez,

3 ouă,

100g caşcaval,

1 legătură de mărar,

2 căţei de usturoi,

200g somon afumat

140ml iaurt,

ulei,

sare și piper,

1 lămâie

Mod de preparare

Se fierbe orezul în 600ml de apă cu două linguri de ulei timp de 20 de minute. Sau folosiţi o pungă de orez prefiert de 125g, pe care-l  lăsaţi în apă fierbinte timp de 8-12 minute, după indicaţiile de pe ambalaj. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu ouăle bătute, caşcavalul ras, usturoiul pisat, mărarul tocat, sare şi piper, după gust.

Se amestecă bine compoziţia de orez, apoi se formează  clătite de 10-15 cm diametru, care se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei încins. puteți și să le coaceți, în cuptor, fără ulei, dacă doriți o variantă mai dietetică. important e să rețineți că trebuie întoarse pe ambele părţi.

Iaurtul se răstoarnă într-un bol, se adaugă o lingură de mărar şi coajă rasă de lămâie. Puteți pune coaja de la jumătate de lămâie. Dacă folosiţi două iaurturi, atunci radeţi o lămâie întreagă. Somonul se taie fâşii. Pentru servire, se aşază pe farfurii, în straturi, o clătită de orez, felii de somon şi formaţi un turnuleţ de trei sau patru clătite. În top se decorează cu mărar tocat şi coajă de lămâie rasă pe răzătoarea cea mai fină.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2013/02/clatite-de-orez-cu-somon-afumat.html