Clătite cu dulceață de căpșuni? Un asemenea desert este tot ce avem nevoie pentru o zi minunată. Aveți însă nevoie de mici secrete culinare.
Trucuri pentru cea mai minunată dulceață de căpșuni. Iată ce trebuie să faci pentru ca fructele să rămână întregi
V-ați săturat să cumpărați dulceață din supermarket și vreți să încercați acasă? Ce spuneți dacă ați începe cu o senzațională dulceață de căpșuni? Aveți acum la îndemână o rețetă veche, dar extrem de simplă. Cel mai important pas pentru ca dulceața să nu se strice repede este să alegeți căpșuni bine coapte, dar care să nu fie deloc lovite.
Fructele e mai bine să fie mai micuțe, tari și mai ales parfumate. Există și un secret: bunicile spun că siropul nu va intra atât de bine în fructele mare și e posibil să fi munci degeaba.
Folosiți o cantitate egală de fructe și zahăr
De asemenea, e important să știți că orice dulceață presupune să folosiți o cantitate egală de fructe și zahăr. Se recomandă zahărul alb, pentru că leagă mult mai bine siropul, dar nu turnați peste fructe înainte să le puneți la fiert. Luați fiecare fruct în part, scoateți codița, spălați bine și lăsați pe un prosop de hârtie, apoi puneți într-o cratiță. Se așează un rând de fructe, apoi unul de zahăr și tot așa până la final. Fructele se vor introduce la frigider, unde se vor lăsa peste noapte.
Nu uitați de zeama de lămâie
De asemenea, bunicile spun că zeama de lămâie este foarte importantă pentru o dulceață ca la carte, pentru că păstrează parfumul și culoarea căpșunilor. Se folosesc 50 ml suc de lămâie proaspăt stors la un kilogram de fructe. Sucul de lămâie se pune peste fructe și zahăr, înainte de a le pune la frigider.
Dimineață scoateți fructele de la rece și puneți la fiert un kilogram de fructe și 400 ml din siropul lăsat. Fierbeți câteva minute și după ce a dat în clocot, adunați spuma. Depozitați în sticle mici și puneți dop. Așa se obține siropul.
Cum se fierbe dulceața
Căpșunile se fierb prima dată maxim o jumătate de oră, în toată această perioadă amestecând ca să nu se lipească. Opriți focul și lăsați așa până a doua zi când le puneți din nou la fiert timp de un sfert de oră. Ca să vedeți dacă sosul e ce trebuie, încercați pe o farfurie. Dacă are vâscozitatea mierii, atunci e gata. Depozitați dulceața în borcane, puneți capac și așezați cu capul în jos într-o cratiță în care ați pus câteva prosoape.
Sursă foto: gastropedia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook